Het onderzoekstraject richt zich op een alternatief voor de lineaire meubel consumptie cyclus. Alhoewel er in de markt verschillende alternatieven tot de beschikking zijn, zoals technisch recyclen en daarmee het verlengen van de life-cycle, is de cyclus niet sluitend. Er worden nog altijd nieuwe niet-regeneratieve materialen aangevoerd voor de productie van meubilair.

Om deze lineaire cyclus te doorbreken, zal er een alternatief moeten zijn dat schaalbaar is, lage productie kosten kent en op het hoogste niveau zijn waarde behoudt. De enige manier waarop dit mogelijk is, is gebruik te maken van organische hernieuwbare materialen. In dit project hebben we gezocht naar technieken en materialen om organische meubels te maken, geschikt voor regulier gebruik, en aan het einde van de levenscyclus om te zetten naar halffabrikaten of nieuwe meubels. Er is geen sprake van kwalitatief of kwantitatief verlies van de bio-materialen en er is geen sprake van toxische afvalstromen. De cyclus is hertellend in zichzelf. En kan zich eindeloos herhalen...

Ondanks dat het meubel als het lijdend voorwerp kan worden beschouwd, zet Pim zich in voor kwalitatief hoogwaardig en tijdloos ontwerp.

Locatie

Piet Hein Eek
Halvemaanstraat 30
5651BP Eindhoven

Map No. 1


Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Ook na 18.00 uur open, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 10:00 - 21:00
zo 22 okt. 10:00 - 21:00
ma 23 okt. 10:00 - 21:00
di 24 okt. 10:00 - 21:00
wo 25 okt. 10:00 - 21:00
do 26 okt. 10:00 - 21:00
vr 27 okt. 10:00 - 21:00
za 28 okt. 10:00 - 21:00
zo 29 okt. 10:00 - 18:00

Colofon

Organized by Pim Dekkers Contemporary Designs

I beschouw mezelf als een ‘reinvented’ ontwerper. Na diverse studies in ambachtelijk meubelmaken, facilitair management and organisatie wetenschappen (menselijk gedrag in organisaties) in Nederland en daarbuiten, heb ik mijn ‘corporate job’ opgezegd. Ik had moeite me te conformeren aan de toegeschreven rol waar ik in zat. Voor een lange periode had ik het lastig om te erkennen dat ik veel meer in het leven wilde experimenten dan ik deed.

Experimenteren met technieken, relaties, materialen, verstandhoudingen, contrasten en tegenstrijdigheden. Ik wil me verwonderen en een mening vormen op basis van mijn eigen observaties. Wat zou het leven waard zijn zonder zelf op zoek te gaan naar de betekenis daarvan? Iemand stelt zichzelf in staat zichzelf te begrijpen, alleen als hij zijn omgeving begrijpt.

De voortdurende en oncontroleerbare zoektocht naar wat diep verstopt zit maakt me wat ik doe. Ik werk op basis van intuïtie en dat stelt me in staat snel te leren op persoonlijk en professioneel vlak. DDW 2017 stelt me opnieuw in staat om de wereld te laten zien waar ik van gemaakt ben. Ik hoop een fantastisch project te delen dat ik heb opgestart met enkele frontrunners in de circulaire economie, om samen de cyclus te sluiten van bio-afvalstroom naar bio-afvalstroom.

Om te bewijzen dat bio-cycle recycling en tijdloos ontwerp naadloos samengaan, in een wereld waar lineaire consumptie de maat is.

Pim

E-mail: pim@pimdekkers.nl
Website: http://www.pimdekkers.nl
Telefoon: 06 45 78 45 69