"Conscious Creativity" toont de innovatieve werken van vijf jonge internationale ontwerpers. Hun uiteenlopende projecten zijn verenigd in de doordachte dialoog en aanpak van technologie en ambacht, lokale en globale impact en analoog versus smart. Het verkent bewustzijn door middel van een uiteenlopende ontwerptaal en laat huidige talent zien.

Met behulp van onze creatieve energie creëren we een tastbare visie op onze toekomstige samenleving. Verder kijken we naar hoe we individuele respons en verantwoordelijkheid voor onze eigen omgeving kunnen aanmoedigen.

Polimeer:

We craft plastic - een selectie van circulaire design verhalen waarin gemeenschappen bijdragen aan het ontwerpen van hun toekomstige stad, d.m.v. recyclen van plastic met lokale gemeenschappen. De focus ligt op het ontwerpproces en het materiaal experiment, het resultaat varieert van munten tot façade tegels.

Imagination of Things:

Design fiction methodologie kan worden gebruikt door creatieve bureaus en groepen studenten, als een corporate interventie, en als een radicaal probleemoplossende apparaat voor de gemeenschappen en steden. De methodologie is een game-achtige workshop, waar de deelnemers een rollenspel spelen als fictieve personages in een fictieve wereld, en hun fantasie los kunnen laten met het doel kritisch en ontwrichtende ideeën te bedenken zonder de beperkingen van de werkelijkheid of de status quo.

S.E.T.:

Sinds het begin van ons bestaan hebben we gekeken naar de nachtelijke hemel om patronen in, en het doel van de sterren te ontdekken. Dat inspireert Atmosferische Wood, een experimenteel onderzoeksproject dat onderzoek doet naar onconventionele behandeling voor houten oppervlakken, om deze mooier naar voren te laten komen door middel van meeslepende atmosferische patronen en kleurschakeringen.

Duncan Gidney:

Quartet is een data-driven muziekinstrument. Bij het fietsend passeren over een brug, wordt een draadloos signaal gestuurd naar het instrument, wat leidt tot bepaalde noten. Kwartet laat de muziek van de stad te horen, het biedt mensen de mogelijkheid om de stad te bespelen als een muziekinstrument en horen hun bijdragen in real time.

Noktuku:

Presenteert designobjecten met echt mos, items die de waarde bevragen van onze tijdsbeleving en het naast elkaar bestaan van de door de mens gemaakte gadgets en de natuur.

Polimeer Polimeer Website
S. E. T. (Studio Egle Tuleikyte) S. E. T. (Studio Egle Tuleikyte) Website
Duncan Gidney Duncan Gidney Website
Noktuku Noktuku Website
Imagination of Things Imagination of Things Website

Deze locatie is onderdeel van het DDW Ticket, een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties én DDW Music (m.u.v. de Specials)

Meer info & Tickets

Locatie

Temporary Art Centre (TAC)
Vonderweg 1
5611BK Eindhoven

Map No. 46


Central Area

Toiletten

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 19:00
zo 22 okt. 11:00 - 19:00
ma 23 okt. 11:00 - 19:00
di 24 okt. 11:00 - 19:00
wo 25 okt. 11:00 - 19:00
do 26 okt. 11:00 - 19:00
vr 27 okt. 11:00 - 19:00
za 28 okt. 11:00 - 19:00
zo 29 okt. 11:00 - 19:00

Colofon

Curator: Egle Tuleikyte, Alessandro Iadarola, Bob Vos
Tentoonstellingsontwerp: Egle Tuleikyte, Alessandro Iadarola, Bob Vos
Grafische vormgeving: Egle Tuleikyte, Alessandro Iadarola, Duncan Gidney
Teksten: Egle Tuleikyte, Bob Vos , Anna Kinner
Fotografie: Alessandro Iadarola, Duncan Gidney

Organized by Conscious Creativity

Wij zijn een Amsterdams collectief van ontwerpers, ondernemers, uitvinders, en makers. We streven ernaar om de horizon van de creatieve industrie te verbreden en te inspireren, en verder te gaan dan de grenzen tussen de verschillende disciplines. Het uitvinden en implementeren van efficiënte en duurzame processen om de toekomst voor te stellen. Met onze interdisciplinaire benadering willen we de ontwerp grenzen verleggen.

Polimeer:

We sluiten de kring van gemeenschappen en bedrijven met innovatieve diensten en product hybriden. De stad is onze onze inspiratiebron en speeltuin voor experimenten. Wij ontwerpen om effectieve oplossingen te creëren voor sociale integratie en duurzame ontwikkeling in de stad.

Imagination of Things :

Wij zijn een creatief duo dat gebruik maakt van narratief ontwerp en technologie in een zoektocht om vreugde en relevantie te ontgrendelen. Wij zijn verhaalvertellers, uitvinders en tovenaars. We creëren artefacten en ervaringen om nieuwe mogelijkheden voor onze realiteit te ontdekken.

Duncan Gidney:

Is een in Amsterdam gevestigde Canadese designer, werkzaam op het kruispunt van spel, elektronica en visueel minimalisme. Zijn projecten maken gebruik van fotografie, muziek en spellen op nieuwe en spannende manieren.

Noktuku:

Is een design studio voor duurzame luxe en presenteert objecten met echte mos, alledaagse voorwerpen zoals een klok of een telefoonhouder worden poëtisch en tijdloos.

S.E.T. :

Focus op het onderzoek naar innovatieve en experimentele behandelingen voor interieur oppervlakken, om natuurlijke materialen in het meubilair en in ruimtelijke concepten te vieren en belichten

E-mail: egletuleikyte@gmail.com, dgidney@gmail.com
Website: http://www.consciouscreativity.nl
Telefoon: +31685011688