Tijdens Dutch Design Week toont het TextielMuseum het actuele museale aanbod in de vorm van een Pop-up presentatie. Deze Pop-up toont onder andere een indruk van de tentoonstelling Earth Matters by Lidewij Edelkoort & Philip Fimmano, de nieuwe producten van het label by TextielMuseum in samenwerking met Studio Job en een maakactiviteit voor publiek op een van de machines uit het TextielLab.

Nieuwe producten Studio Job X by TextielMuseum
Studio Job (Job Smeets,1970 en Nynke Tynagel,1977) kreeg begin dit jaar de opdracht van het TextielMuseum om een serie nieuwe designproducten te ontwikkelen voor by TextielMuseum. De nieuwe serie ‘design klassiekers’ vormt een reflectie op de geschiedenis van zowel het ontwerpersduo, als de oneindige mogelijkheden van het TextielMuseum. De nieuwe serie producten is er één van nieuwe iconen met de herkenbare kleurrijke en uitdagende ontwerpen van Studio Job. De studio brengt in zijn grafische tekeningen vorm en kleur terug tot sterke contouren. De ontwerpen lenen zich daarom uitstekend voor de vertaling naar textiel.
Studio Job by TextielMuseum is een verrassende nieuwe collectie geworden van zes woonplaids en negen theedoeken met iconische Studio Job patronen ‘Perished’, ‘Insects’ en ‘Folklore’.
De nieuwe serie wordt voor het eerst getoond tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, als onderdeel van de TextielMuseum Pop-up presentatie.

Deze presentatie is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Deze locatie is onderdeel van het DDW Ticket, een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties én DDW Music (m.u.v. de Specials)

Meer info & Tickets

Locatie

Kazerne Expo
Paradijslaan 2-8
5611KN Eindhoven

Map No. 67


Central Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, WiFi, Ook na 18.00 uur open, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 20:00
zo 22 okt. 11:00 - 20:00
ma 23 okt. 11:00 - 20:00
di 24 okt. 11:00 - 20:00
wo 25 okt. 11:00 - 20:00
do 26 okt. 11:00 - 20:00
vr 27 okt. 11:00 - 20:00
za 28 okt. 11:00 - 20:00
zo 29 okt. 11:00 - 20:00

Colofon

Tentoonstellingsontwerp: Raw Color
Grafische vormgeving: Raw Color
Fotografie: Josefina Eikenaar

Organized by TextielMuseum

Het TextielMuseum in Tilburg is uniek. Niet alleen vanwege de locatie, een voormalige textielfabriek die is aangemerkt als rijksmonument, maar ook omdat het de enige plek ter wereld is waar kunst, design, erfgoed, ambacht en innovatie samenkomen. Niet voor niets is het museum uitgeroepen tot Museum van het Jaar 2017.

Het TextielMuseum is een 'makersmuseum'. Hét kennis- en expertisecentrum op het gebied van textiel met een zeer afwisselend aanbod van tentoonstellingen en activiteiten op het gebied van textieldesign, mode, beeldende kunst en industrieel erfgoed. Je kan er meekijken over de schouders van talentvolle en gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars, die in het TextielLab, de gespecialiseerde werkplaats van het TextielMuseum, oude ambachten en innovatie met elkaar verbinden en zo werken aan vernieuwende textiele projecten.

Het TextielMuseum is een veelzijdige en belangrijke bron van inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en toekomst van textiel.

E-mail: info@textielmuseum.nl
Website: http://www.textielmuseum.nl
Telefoon: 0135367475