Studenten van Thomas More eren hun idolen met een tafel.

Een tiental tafels van de Open Hoger Onderwijs studenten van Interieurvormgeving Thomas More staan tentoon op het gerenommeerde internationale design event. Ze tonen er tafels, opgedragen aan hun idolen. En een serie conceptuele messen werd toegevoegd. U bent welkom om aan te schuiven.

“Hoewel we ondertussen voor de 2de keer tentoonstellen op Dutch Design Week is het telkens weer en er om hier te staan. Dit jaar tonen we de werken van de derdejaars Interieurvormgeving Open Hoger Onderwijs,” legt docent Wim Valvekens uit. “ Zij tonen twee opdrachten. De eerste bestond erin om een tafel te maken voor een van hun idolen, of een anti-idool, dat kan ook. De Bijbelse Judas komt aan bod, maar ook expressionistische schilder Egon Schiele, koorddanser Petit, oceaanduiker Jacques-Yves Cousteau….”

Ook gepresenteerd zijn een reeks conceptuele messen. De opdracht hier bestond erin om een mes te ontwerpen in de breedste zin van het woord.

Een tafel boeken bij Stads kan via www.stads.nl

Van 21 tot 29 oktober 2017. Info: http://www.ddw.nl/evenement/1317


Locatie

Stads I Bar & Food
Paradijslaan 48
5611KP Eindhoven

Map No. 68


Central Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Ook na 18.00 uur open

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 23:00
zo 22 okt. 11:00 - 23:00
ma 23 okt. 11:00 - 23:00
di 24 okt. 11:00 - 23:00
wo 25 okt. 10:00 - 23:00
do 26 okt. 11:00 - 23:00
vr 27 okt. 11:00 - 23:00
za 28 okt. 11:00 - 19:00
zo 29 okt. 11:00 - 17:00

Colofon

Fotografie: Isabel Rottiers - LUCA School of Arts/studenten NARAFI

Organized by Thomas More - Interieur&Design-Interieurvormgeving-Open Hoger Onderwijs (OHO-IV)

Wij zijn Interieur & Design. Binnen Thomas More, hogeschool met ruim 15.500 studenten en 1.400 medewerkers verspreid over 11 campussen en 7 steden, zijn wij met ca. 700 studenten en 50 medewerkers het creatief buitenbeentje. Maar met de voeten stevig op de grond. Vanuit Mechelen, het historische hart van het Bourgondische Vlaanderen en de bakermat van een rijke meubeltraditie, richten wij onze blik op de (ontwerp)wereld van morgen.

WIJ ZIJN ONDERWIJS

Wij organiseren onderwijs waardoor iedereen met een passie voor ontwerpen, vanuit zijn eigenheid, het beste uit zichzelf kan halen:

wie drie jaar voltijds interieurs en meubels wil leren ontwerpen, op een realistische en marktgerichte manier, kan terecht bij onze opleiding tot professionele Bachelor in de Interieurvormgeving (180 studiepunten).

De eerste twee jaren leggen we een stevige basis en weken we studenten los uit vastgeroeste ideeën. Outside the box denken staat centraal: creatief, innovatief en technisch uitvoerbaar.

In het derde jaar stellen studenten een eigen pakket samen, op maat van hun interesses en beoogde jobprofiel. Ze leggen een inhoudelijk accent bij de keuze van hun ontwerpstudio (focus op architectuur, conceptontwikkeling, detail, meubel of service design) én van hun stageplek. Of ze stellen een afstudeerpakket samen met Engelstalige vakken en behalen zo een Engelstalig diploma. Of ze doorlopen zelfs hun volledig laatste academiejaar op een werkplek, in Werkplekleren, dus. Ook een semester studeren of stage lopen in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

wie werken en studeren wil combineren, kan bij ons in vier jaar het diploma van Bachelor in de Interieurvormgeving behalen (180 studiepunten). We zijn een succesvolle pionier in Open Hoger Onderwijs.

wie al een bachelor- of masterdiploma in ontwerpstudies behaalde en een passie voor meubel heeft, kan toegelaten worden tot de Banaba Meubelontwerp, uniek in Vlaanderen en ver daarbuiten. In deze éénjarige opleiding (60 studiepunten) wordt de traditie van het Mechels meubel elk jaar weer nieuw leven ingeblazen. www.vomo.be

wie al een bachelor- of masterdiploma in ontwerpstudies behaalde kan bovendien inschrijven voor een postgraduaat Interior&Service Design. Voor de meerwaardezoeker in tastbare en niet-tastbare context (ontwerpen van ruimte, object én dienst) een unieke kans om de eindgebruiker, de mens écht centraal te stellen.

Ons onderwijs voert de praktijk hoog in het vaandel.

Onze ontwerpopdrachten worden vaak voorgesteld en geëvalueerd door het werkveld waarin het merendeel van onze docenten actief zijn. Ontwerpen is immers het verzoenen van creativiteit met technische en budgettaire haalbaarheid.

Ons onderwijs is internationaal gericht. We hebben een sterk netwerk van buitenlandse partnerscholen voor studenten- en docentenmobiliteit en een ruim aanbod van buitenlandse stageplekken. Ook in eigen huis verwelkomen we de internationale context. Eén op vijf van onze studenten komt uit Nederland, in het vijfde semester ontvangen we veel uitwissel- lingsstudenten en regelmatig worden workshops verzorgd door buitenlandse gastdocenten.

WIJ ZIJN MÉÉR DAN ONDERWIJS

Om de vinger aan de pols te houden van al wat beweegt in de ontwerp- wereld, riepen we Faydherbe Academie in het leven:

waar cursussen, workshops, studie-uitstappen en de jaarlijkse lezingenreeks [W]interieuravonden worden georganiseerd;

waar deelname aan ontwerpwedstrijden wordt aangemoedigd en de winnaars in de kijker worden gezet;

waar onderwijs wordt gekoppeld aan onderzoek en aan dienstverlening;

waar nauwe banden worden gesmeed met het bedrijfsleven om ons regionaal te verankeren en om (inter)nationaal uit te stralen;

waar een forum wordt geboden dat niet enkel voor studenten,

alumni en professionals toegankelijk is, maar voor iedereen die interesse heeft in nieuwe vormgeving. www.faydherbeacademie.be

WIJ ZIJN EEN GEMEENSCHAP

Campus Lucas Faydherbe is onze thuis en het zenuwcentrum van al onze activiteiten. In de hallen waar ooit de Mechelse groenteveilingen plaatsvonden, werd door oud-studenten een open en inspirerend complex ontworpen waar alles in elkaar overvloeit: ontwerpateliers, expo-ruimten, documentatiecentrum (‘What’s_on’), ruimte met 3D-printers en lasercutters (‘Fablab’) én werkhuis...

Campus Lucas Faydherbe is een plek waar we elkaars naam kennen en waar amper drempels zijn, noch tussen beleid en dagelijks handelen, noch tussen lectoren en studenten. Lectoren werken als persoonlijke coaches die elke student individueel bij zijn of haar leerproces begeleiden. Onze gemeenschap stimuleert het experiment en wakkert de passie aan.

WIJ ZIJN I&D!

E-mail: wim.valvekens@thomasmore.be
Website: http://www.thomasmore.be/ons-aanbod/interieurvormgeving