Tijdens Dutch Design Week (DDW) 2017 vindt de experimentele lancering plaats van Contemplation Spaces. Volg de route in The Student Hotel Eindhoven (gelegen naast Eindhoven centraal station) en sluit je even af van de drukte en hectiek van DDW in deze ervaringsruimtes. Door middel van de juiste combinatie van kunst, design, geur, geluid en tactiliteit, worden je zintuigen geprikkeld en word je in een andere gemoedstoestand gebracht.

Contemplation Spaces zijn ruimtes waar je even kunt loskomen van het hectische dagelijkse leven en je gedachtes. Door de waardevolle eigenschappen van de geselecteerde objecten en installaties, waan je je even in een andere wereld. Denk aan rustgevende installaties met o.a. water en tactiele materialen, maar ook aan een toepassing van geur en geluid om de ervaring nog intenser te maken.

Contemplation Spaces is een initiatief van Justine Kontou. Voor de uitvoering van dit concept werkt ze samen met architect Lex Hildenbrant, psychologe Florijn Vriend en bijna twintig designers en kunstenaars. Om een rustgevende gemoedstoestand te creëren, is gekeken naar bestaande wetenschappelijke onderzoeken die stressverlagende effecten aantonen van kunst, licht, geluid en (verwijzingen naar) de natuur. De zee en het element water zijn hierbij een belangrijke inspiratiebron. Door de opeenvolging van verschillende sferen in de ruimtes worden bezoekers uitgedaagd steeds een nieuwe ervaring aan te gaan. Het doel is dat Contemplation Spaces bezoekers aanzetten om aandachtig te zijn, hun hoofd leeg te maken en dichterbij hun kern te komen, waardoor er ruimte komt voor verbeelding en nieuwe inzichten en ideeën.

Tijdens deze experimentele lancering is iedereen uitgenodigd om Contemplation Spaces zelf te ervaren. Feedback van bezoekers wordt verzameld en gebruikt voor de doorontwikkeling van het concept naar permanente locaties. Dit kunnen hotels en bedrijven zijn, maar bijvoorbeeld ook zorginstellingen of woontorens. Het uiteindelijke doel is dat enerzijds zoveel mogelijk mensen profijt kunnen hebben van de stressverlagende effecten van kunst en design, en anderzijds, dat een extra verdienmodel gecreëerd wordt voor deelnemende ontwerpers en kunstenaars.

Sensory Symposium
Op dinsdag 24 oktober van 15:30 tot 19:00 uur wordt het Sensory Symposium georganiseerd om kennis vanuit de diverse betrokken disciplines te delen. Ontwerpers en experts op het gebied van deze onderwerpen delen hun bevindingen en geven hun persoonlijke visie. Naar voren komt o.a. het belang van rust en introspectie in ons dagelijkse leven en hoe we dit kunnen toepassen in ruimtes op basis van opgedane kennis vanuit psychologie, architectuur, design, geluid, geur en technologie t.b.v. Contemplation Spaces. Het volledige programma en tickets zijn hier te vinden.

Nacho Carbonell Nacho Carbonell Website
Commonplace Studio Commonplace Studio Website
Studio Ricky van Broekhoven Studio Ricky van Broekhoven Website
OS & OOS OS & OOS Website
Pleunie Buyink Pleunie Buyink Website
Studio Thier & van Daalen Studio Thier & van Daalen Website
Albert Lieuwe Albert Lieuwe Website
Studio Sabine Marcelis Studio Sabine Marcelis Website
Teresa van Dongen Teresa van Dongen Website
Alissa + Nienke Alissa + Nienke Website
Aliki van der Kruijs Aliki van der Kruijs Website
Studio Sybrandy Studio Sybrandy Website
Lensvelt X Caroline Prisse Lensvelt X Caroline Prisse Website
Charlotte Jonckheer Charlotte Jonckheer Website
Enrichers Enrichers Website
Lex Hildenbrant Lex Hildenbrant Website
Lensvelt X Atelier van Lieshout Lensvelt X Atelier van Lieshout Website
Kettel & Secede Kettel & Secede Website

Locatie

The Student Hotel
Stationsweg 1
5611AA Eindhoven

Map No. 87


Central Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, WiFi, Ook na 18.00 uur open, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 10:00 - 19:00
zo 22 okt. 10:00 - 19:00
ma 23 okt. 10:00 - 19:00
di 24 okt. 10:00 - 19:00
wo 25 okt. 10:00 - 19:00
do 26 okt. 10:00 - 19:00
vr 27 okt. 10:00 - 19:00
za 28 okt. 10:00 - 19:00
zo 29 okt. 10:00 - 19:00

Colofon

Curator: Justine Kontou
Tentoonstellingsontwerp: Lex Hildenbrant & Justine Kontou
Grafische vormgeving: Anouk Stoffels
Teksten: Carline Zoete & Liz Holland
Dank aan: BKKC, Provincie Noord-Brabant, BankGiro Loterij, The Student Hotel, Sizzer Amsterdam, Philips Lighting en FaberExposize

Organized by Justine Kontou

Contemplation Spaces is een initiatief van Justine Kontou. Ze werkt o.a. als concept ontwikkelaar en curator . Met Contemplation Spaces wil ze de toegevoegde waarde van kunst en design tonen aan een breed publiek. Door een interdisciplinaire samenwerking is vanuit verschillende uitgangspunten en visies, waaronder architectuur, psychologie en design toegewerkt naar hedendaagse contemplatie ruimtes. Lex Hildenbrant is als architect betrokken vanwege zijn specialisatie in contemplatie. Psychologe Florijn Vriend heeft zich de laatste jaren gefocust op de (neuro)psychologische effecten van ruimte en omgeving op de mens en heeft een adviserende rol omtrent Contemplation Spaces. De volgende ontwerpers, kunstenaars en experts zijn betrokken bij de invulling van de eerste lancering van Contemplation Spaces:

 • Nacho Carbonell
 • Alissa + Nienke
 • Studio Sabine Marcelis & Brit van Nerven
 • Albert Lieuwe
 • Commonplace Studio
 • Charlotte Jonckheer
 • Aliki van der Kruijs
 • Studio Ricky van Broekhoven
 • Pleunie Buyink
 • Studio Thier&vanDaalen
 • OS & OOS
 • Studio Sybrandy
 • Teresa van Dongen
 • Lensvelt x Caroline Prisse
 • Lensvelt X Atelier Lieshout
 • Enrichers
 • Tijdmakers

The Student Hotel Eindhoven is als locatiepartner verbonden aan Contemplation Spaces.

E-mail: justine@kontou.nl
Website: http://www.kontou.nl
Telefoon: +31644606698