Archiprix-deelnemers ontwierpen uitstekende afstudeerprojecten, daarom zijn ze door hun school geselecteerd voor de Archiprix. Afstudeerprojecten hebben vaak betrekking op ontwerpvraagstukken van de toekomst. Relevante onderwerpen zijn grondig onderzocht door de afgestudeerden in hun academische studie. De ervaring van oud winnaars en de verwachtingen van onlangs afgestudeerde Archiprix-deelnemers over de waarde van het afstudeerwerk voor de carrière wordt besproken tijdens het debat gemodereerd door Jacob van Rijs met Bart Reuser, Leonie van Buuren, Milad Pallesh en Laura Strähle.

15.00 welkom en introductie Jacob van Rijs 15.15 presentaties Bart Reuser, Leonie van Buuren, Milad Pallesh, Laura Strähle, aansluitend discussie over de relevantie van het afstudeerwerk voor de carrière van een ontwerper.
17.00 einde discussieprogramma / pauze
17.30 filmvertoning Archiprix Ahmedabad

Jacob van Rijs Jacob van Rijs Website
Bart Reuser Bart Reuser Website
genomineerden Archiprix NL 2017 genomineerden Archiprix NL 2017 Website
workshop architecten workshop architecten Website

Locatie

Vertigo - TU Eindhoven
Groene Loper 6
5612AZ Eindhoven

Map No. 88


Central Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Ook na 18.00 uur open

Openingstijden

di 24 okt. 15:00 - 20:00

Colofon

Curator: Henk van der Veen / Manon Deijkers
Film: MOOIS media
Dank aan: CASA

Organized by Archiprix

De stichting Archiprix organiseert al sinds 1979 de nationale Archiprix Nederland. De basisopzet van Archiprix is eenvoudig: Archiprix nodigt alle master opleidingen op het terrein van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur uit om hun beste afstudeerproject te selecteren en in te sturen voor deelname. Door deze opzet geeft Archiprix een beeld van de state of the art van het ontwerponderwijs. Anders dan bij de meeste andere prijsvragen legt Archiprix geen thema’s op. Ze presenteert simpelweg de plannen die de opleidingen selecteerden en geeft daarmee een ongeëvenaard inzicht in waar de opleidingen zich mee bezighouden. Vervolgens presenteert Archiprix dit allerbeste afstudeerwerk aan een breed publiek middels tentoonstellingen, boeken, films en via het internet. Ook verzorgt Archiprix de beoordeling van de geselecteerde afstudeerplannen door een onafhankelijke jury. Tenslotte stimuleert Archiprix de samenwerking tussen de aankomende ontwerpers door ze met elkaar in contact te brengen door middel van workshops.
De formule mag dan eenvoudig zijn, de Archiprix heeft een stimulerende werking op vele fronten. In de eerste plaats fungeert het in meerdere opzichten als springplank voor beginnende talentvolle ontwerpers. Alle deelnemers aan de Archiprix zijn immers geselecteerd door hun opleiding als de beste afstudeerder en dat wordt breed erkend als bewijs van hun ontwerptalent. Ze krijgen daardoor een welverdiendesteun in de rug bij hun entree in de beroepspraktijk. Vervolgens krijgt het excellente afstudeerwerk de exposure die het verdient, een brede waaier aan inspirerende oplossingen voor actuele, toekomstige en imaginaire opgaven wordt voor het voetlicht gebracht. Ontwerpers, beleidsmakers, curatoren kunnen putten uit een rijke ideeënbron. Archiprix geeft daaraast de opleidingen de mogelijkheid zich te presenteren met hun beste afstudeerwerk op een nationaal én een mondiaal podium

De stichting Archiprix is een samenwerkingsverband van alle Nederlandse geaccrediteerde masteropleidingen op het gebied van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Archiprix wordt ondersteund door het stimuleringsfonds creatieve industrie en Hunter Douglas.

E-mail: office@archiprix.org
Website: http://www.archiprix.nl
Telefoon: +31 6 29088426