Een actieve workshop waarbij je door te kijken naar vernieuwende ontwerpen, leert om onderliggende trends in de samenleving te signaleren. Een onderdeel hierbij is dat je als deelnemer over de exposities van DDW gaat lopen om interessante designs te spotten. Deze gaan we vervolgens samen analyseren om design trends te ontdekken.

De workshop is gebaseerd op de trendmethode die wordt gebruikt bij Fontys International Lifestyle Studies en is recentelijk gepubliceerd in een Engelstalig boek met de titel 'How to Research Trends' bij uitgeverij BIS Publishers.

De workshop wordt begeleid door trenddocente Els Dragt, tevens auteur van het boek, en studenten van Fontys International Lifestyle Studies.

Omdat je tijdens de workshop naar buiten gaat om design trends te spotten is het handig om gemakkelijke kleding en schoeisel te dragen en vergeet niet je paraplu als het regent. Neem een mobiel mee waarmee je foto’s en filmpjes kunt maken.

DEZE WORKSHOP IS HELAAS VOLGEBOEKT

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Openingstijden

do 26 okt. 13:00 - 16:30
za 28 okt. 13:00 - 16:30

Inschrijven

Voor dit evenement moet je je inschrijven. Dat kun je doen via:

- E-mail

Colofon

Organized by Fontys Academy for Creative Industries

Lifestyle gaat over de manier waarop mensen hun leven vormgeven: sport en bewegen, gezondheid, voeding, werk en vrije tijd, uitstraling, mode en leefomgeving. International Lifestyle Studies leert studenten inzicht te krijgen in de levensstijl van verschillende groepen mensen in onze samenleving. Studenten leren hoe je mentaliteitstrends onderzoekt met betrekking tot deze onderwerpen. Zij maken gebruik van deze kennis om nieuwe lifestyleconcepten te ontwikkelen die de kwaliteit van leven van deze mensen verbeteren, zowel op individueel als op maatschappelijk niveau.

E-mail: e.dragt@fontys.nl
Website: http://www.fontysaci.nl