Op 27 oktober organiseren we een workshop 'Design Research for Connected Societies'. Hierbij richten we ons op besluitvormers in de energie-sector op lokaal en nationaal niveau, zowel uit Zweden en Nederland. Samen zullen we energiegerelateerde vragen aanpakken vanuit het oogpunt van Design Research. Dit houdt in dat besluitvormers vraagstukken, kansen, idee├źn en mogelijkheden aandragen. Door middel van een participerende, op maken geori├źnteerde aanpak zullen groepen besluitvormers ondersteund door design onderzoekers en design studenten problemen, kansen en vragen gebruiken om transformatieve voorstellen te ontwikkelen. Aan het eind van de workshop zullen we onze voorstellen delen en hun potentieel bespreken.

Locatie

Designhuis
Stadhuisplein 3
5611EM Eindhoven

Central Area

Toiletten, WiFi

Openingstijden

vr 27 okt. 09:00 - 19:00

Inschrijven

Voor dit evenement moet je je inschrijven. Dat kun je doen via:

- E-mail
- +46702985630

Colofon

Curator: Caroline Hummels, Lizette Reitsma, Jeroen Peeters
Tentoonstellingsontwerp: RISE Interactive & Industrial Design TU/e
Grafische vormgeving: RISE Interactive & Industrial Design TU/e
Teksten: RISE Interactive & Industrial Design TU/e
Fotografie: RISE Interactive & Industrial Design TU/e
Film: RISE Interactive & Industrial Design TU/e
Dank aan: RISE Interactive & Industrial Design TU/e

Organized by RISE Interactive & Department of Industrial Design, Eindhoven University of Technology

RISE Interactive is een Zweeds toegepast onderzoeksinstituut. Wij werken aan manieren om onze wereld te transformeren: gedreven door design, ontwikkelen wij nieuwe kennis die verandert hoe onze partners hun activiteiten uitvoeren.

Prof. ir. Caroline Hummels is hoogleraar Design and Theory for Transformaive Qualities aan de faculteit Industrial Design (ID) bij de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Ze is hoofd van de Designing Quality in Interaction groep bij ID en tevens van het interfacultaire gebied Participatory Health and wellbeing aan de TU/e. Ze studeerde Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft waar ze ook promoveerde (beide cum laude). Haar huidige activiteiten concentreren op het ontwerpen voor persoonlijke, sociale en maatschappelijke transformatie, met een speciale focus op gezondheid en welzijn. Ze ontwerpt voor transformatie op basis van de esthetiek van de interactie met open, innovatieve systemen binnen een maatschappelijke context. Ze is mede-oprichter en lid van de stuurgroep van de Tangible Embedded, and Embodied Interaction Conference (TEI), editorial board member van het International Journal of Design, voorzitter van MU Artspace en lid van de Provinciale Raad van de Gezondheid (Brabantadvies).

E-mail: jeroen.peeters@ri.se
Website: https://www.ri.se/interactive
Telefoon: +46702985630