Uit nieuwsgierigheid liep Don Zweedijk op een dag Het Maliegilde binnen. HIj had de plek al eerder gezien en vroeg zich af wat er zich binnen afspeelde. Het bleek een beschutte metaalwerkplaats te zijn, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het vak metaalbewerking kunnen leren. Na een leuk gesprek en een kleine rondleiding besloot hij er als vrijwilliger aan de slag te gaan. Hij was aangenaam verrast door de kennis en technische vaardigheden van de jongens die er werkten. Door samen te werken en samen te maken, ontstond er een bijzondere samenwerking. Deze bijzondere samenwerking heeft uiteindelijk geleid tot de Mogelijkheid Collectie.

De collectie is ontstaan door te kijken naar de mogelijkheiden en niet naar beperkingen. Het doel van deze collectie is om de maker van het Maliegilde uit te dagen en zijn kansen te vergroten op een vaste, betaalde baan. Hiervoor is een maakproces ontwikkeld dat de maker zal stimuleren en hem zal laten verrassen door zijn eigen kunnen. Het maakproces is op deze wijze ook een leerproces en stelt de ontwikkeling van de maker centraal.
Zo werden de jongens van het Maliegilde uitgedaagd om zeer secuur te werken en iedere las perfect blind te lassen. Het maak- en leerproces grepen hier goed in elkaar. Het eerste meubelstuk uit de collectie werd een wandkast, waarbij hout en metaal in hun puurste vorm een geheel vormen.

Ontwikkeling van de maker

Er gaat een deel van de opbrengst van iedere verkochte wandkast naar de maker. Daarbij wordt de maker op een ongedwongen manier in contact gebracht met de opdrachtgever en zorgen we ervoor dat hij alle erkenning kan krijgen van diegene die het meubelstuk gekocht heeft. Bovendien bouwt de maker een portfolio op, bestaande uit foto’s van zijn gefabriceerde meubels.

De Mogelijkheid collectie is geboren en zie hier een deel van het resultaat. Samen bouwen we deze meubelcollectie en dragen we de verantwoordelijkheid voor een topproduct.
Dit initiatief heeft enkel kunnen plaatsvinden door een
bijzondere samenwerking met Het Maliegilde.

Mogelijkheid collectie Website

Locatie

Piet Hein Eek
Halvemaanstraat 30
5651BP Eindhoven

Map No. 1


Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Ook na 18.00 uur open, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 10:00 - 21:00
zo 22 okt. 10:00 - 21:00
ma 23 okt. 10:00 - 21:00
di 24 okt. 10:00 - 21:00
wo 25 okt. 10:00 - 21:00
do 26 okt. 10:00 - 21:00
vr 27 okt. 10:00 - 21:00
za 28 okt. 10:00 - 21:00
zo 29 okt. 10:00 - 18:00

Colofon

Curator: Piet Hein Eek
Tentoonstellingsontwerp: Piet Hein Eek
Grafische vormgeving: Kirsten Mannee
Teksten: Coen van haaften
Fotografie: Fabian Calis / Oscar Timmers
Film: Shebanja Klaassen
Dank aan: Het Malie gilde team

Organized by Mogelijkheid collectie

Don Zweedijk is een ontwerper die kijkt naar mogelijkheden en niet naar beperkingen, hierdoor is er een bijzondere collectie meubels ontstaan.

E-mail: info@mogelijkheidcollectie.nl
Website: http://www.mogelijkheidcollectie.nl
Telefoon: 0031644602399