Tentoonstellingen Archiprix Nederland 2017 en Archiprix International Ahmedabad 2017

TENTOONSTELLING ARCHIPRIX NEDERLAND 2017, presentatie van de beste afstudeerplannen van de Nederlandse master opleidingen voor architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Alle 26 door de opleidingen geselecteerde plannen worden integraal getoond, inclusief panelen, rapporten en schitterende maquettes. Het afstudeerwerk is inhoudelijk interessant, het gaat in op actuele opgaven. In zijn diversiteit en veelkleurigheid geeft het een beeld van de state of the art van het Nederlandse ontwerponderwijs en presenteert tevens de jongste generatie van de meest getalenteerde architecten stedenbouwers en landschapsarchitecten.

TENTOONSTELLING ARCHIPRIX INTERNATIONAL AHMEDABAD 2017, presentatie van:
1 de winnaars van de Hunter Douglas Awards, genomineerden en de favorieten van de deelnemers. Deze 43 plannen zijn uitgelicht uit de door 385 opleidingen uit 87 landen geselecteerde beste afstudeerplannen.
2 films: planpresentaties door deelnemers; 'my favorite architect' over de favoriete architecten van de Archiprix deelnemers en een documentaire film getiteld 'Making Habitat - Megacity, Micronarratives', over de Archiprix International workshops gehouden in Ahmedabad in 2017. Ruim 100 van de meest getalenteerde ontwerpers uit de hele wereld werkten gedurende 10 dagen samen aan ontwerpogaven in deze Indiase stad met 6 miljoen inwoners.

Archiprix Nederland Archiprix Nederland Website
Archiprix International Archiprix International Website

Locatie

Vertigo - TU Eindhoven
Groene Loper 6
5612AZ Eindhoven

Map No. 88


Central Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 17:00
zo 22 okt. 12:00 - 17:00
ma 23 okt. 09:00 - 18:00
di 24 okt. 09:00 - 18:00
wo 25 okt. 09:00 - 18:00
do 26 okt. 09:00 - 18:00
vr 27 okt. 09:00 - 18:00
za 28 okt. 12:00 - 17:00
zo 29 okt. 12:00 - 17:00

Colofon

Curator: Henk van der Veen / Nina van Geffen
Tentoonstellingsontwerp: Rik de Ruiter
Grafische vormgeving: Antenna-men / de Vormforensen
Teksten: div.
Fotografie: div
Film: MOOIS media
Dank aan: CASA

Organized by Archiprix

De stichting Archiprix is een samenwerkingsverband van de Nederlandse masteropleidingen op het gebied van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur in Delft, Eindhoven, Wageningen, Amsterdam, Arnhem, Groningen, Maastricht, Rotterdam en Tilburg.

Archiprix organiseert de Archiprix Nederland en de Archiprix International. Met de presentatie en beoordeling van het beste afstudeerwerk op bovengenoemde vakgebieden introduceert Archiprix de meest getalenteerde ontwerpers op nationaal én mondiaal niveau en presenteert hun inspirerende afstudeerprojecten aan een groot internationaal publiek.

De formule van Archiprix is eenvoudig, het effect is groot. De ontwerpopleidingen (respectievelijk nationaal en mondiaal) op het terrein van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur worden uitgenodigd hun beste afstudeerplannen te selecteren en in te zenden. Archiprix presenteert de plannen in boeken, websites, films en reizende tentoonstellingen aan een breed publiek. Het bereik van deze activiteiten is buitengewoon groot, diverse doelgroepen worden bediend, een verscheidenheid aan partijen profiteert van de activiteiten en diverse partijen dragen eraan bij. Zo stimuleert Archiprix toptalent, speelt een belangrijke rol bij de internationalisering van de sector, inspireert studenten en biedt hen inzicht in het internationale onderwijsveld en geeft werkgevers en opdrachtgevers toegang tot het reservoir van getalenteerde aankomende ontwerpers. De beste afstudeerders krijgen door deelname aan de Archiprix een steun in de rug bij de start van hun professionele carrière. Daarnaast introduceert Archiprix hen in een nationaal en internationaal netwerk van aankomende talentvolle ontwerpers.

Het gepresenteerde afstudeerwerk is inhoudelijk bijzonder interessant. Het loopt veelal (ver) vooruit op de praktijk en introduceert vernieuwende oplossingen voor actuele opgaven.

Archiprix wordt ondersteund door het stimuleringsfonds creatieve industrie en Hunter Douglas.

E-mail: office@archiprix.org
Website: http://www.archiprix.org
Telefoon: +31 6 29088426