“We leven, in het Westen, in de veiligste tijd van de geschiedenis kijkend naar het aantal doodslagen. Maar zo voelt dat niet altijd. Op de een of andere manier leven we in vrede terwijl er soms een gevoelde oorlog heerst.” zegt Mies Loogman. Om bewustzijn te creëren van de tegenstrijdigheid tussen echte veiligheid en gevoelde veiligheid en de effecten van de veiligheidsmaatregelen op ons, heeft Mies de Safety Suit gemaakt. Ontworpen om het hoogste risico van 2017, die van extreme weer omstandigheden, zichtbaar te maken functioneert het daarnaast ook als een ontnuchterend tegen bericht voor de huidige overvloed van mediaberichten over terreur. Het brengt stof tot nadenken over wat ‘veilig’ eigenlijk betekent in onze wereld.

We leven in een maatschappij die 100% veiligheid probeert te creëren door risico’s zo ver mogelijk uit te sluiten terwijl we tegelijkertijd niet altijd het meeste investeren in het hoogste risico. Als we zoveel geld investeren in veiligheid voor geweld, dan waarom niet minstens net zoveel in milieu- en klimaatbescherming dat een hoger risico is met meer impact? De Safety Suit brengt de boodschap op een speelse manier over door het ontwerp te laten balanceren op de grens van realiteit. Het functioneert als een aandachtstrekker maar tegelijkertijd kan het ook echt gedragen worden. Realiteit is verweven met een vleugje humor om op een verbeeldende manier met de bezoekers te communiceren.

Deze locatie is onderdeel van het DDW Ticket, een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties én DDW Music (m.u.v. de Specials)

Meer info & Tickets

Locatie

Sectie-C: Hall 14
Daalakkersweg 14-36
5641JA Eindhoven

Map No. 104


East Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Ook na 18.00 uur open, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 21:00
zo 22 okt. 11:00 - 21:00
ma 23 okt. 11:00 - 21:00
di 24 okt. 11:00 - 21:00
wo 25 okt. 11:00 - 21:00
do 26 okt. 11:00 - 21:00
vr 27 okt. 11:00 - 21:00
za 28 okt. 11:00 - 21:00
zo 29 okt. 11:00 - 21:00

Colofon

Curator: Mies Loogman
Tentoonstellingsontwerp: Mies Loogman
Teksten: Mies Loogman
Fotografie: Sanne Kat

Organized by Mies Loogman

Na afgestudeerd te zijn aan de Design Academie Eindhoven heeft Mies Loogman haar eigen bedrijf gestart in het vormgeven van informatie, oftewel, information design. Het doel is om complexe informatie toegankelijk en tastbaar te maken voor een breder publiek. Ze voelt de drang om mensen te betrekken bij nieuwe ontwikkelingen die niet gemakkelijk te begrijpen zijn bij non-experts. Deze ontwikkelingen zouden toegankelijk en begrijpelijk moeten zijn voor iedereen. Om te kunnen meedenken over en begrijpen wat er kan gebeuren in de toekomst en wat de effecten zijn van deze nieuwe ontwikkelingen op de maatschappij. Mensen voorzien van informatie om ze een kans te geven om hun eigen mening te vormen is waar het omgaat. Vanuit Mies haar visie is design niet puur product gerelateerd maar kan het ook ingezet worden als een communicatiemiddel.

De focus van het bedrijf ligt op design thinking en information design en de daarbij horende methodologieën om deze gedachten van informatie over te brengen. Natuur gerelateerde onderwerpen hebben haar voorkeur maar de interesse ligt ook op andere gebieden. Mies werkt graag samen met universiteiten en instanties om een coworking environment te creëren waarin design verbonden is met de kennis van anderen.

E-mail: info@miesloogman.nl
Website: http://www.miesloogman.com
Telefoon: 0031644075943