Tijdens de Dutch Design Week van 2017 openen Atelier Mats en Studio Anne Ligtenberg wederom hun studio voor het publiek. Hierin nemen zij de bezoekers mee in hun vormgevingsgedachtegoed door middel van hun werk dat sinds afgelopen DDW gemaakt is.

Anne en Mats vinden het ontzettend fascinerend hoeveel wij als mensen om ons heen vanzelfsprekend vinden en hoe bijzonder iets normaals wordt als je er anders naar kijkt. Dit idee is de drijfveer voor hen als vormgevers, omdat zij er sterk in geloven dat hier de winst te behalen valt en zij zo een wezenlijke bijdrage kunnen leveren.

Bijvoorbeeld in het project Sensotoop enthousiasmeren ze kinderen voor technologie met behulp van de mobiele telefoon. Hiermee maken ze technologie heel toegankelijk en laten ze de kinderen ervaren hoe bijzonder dat apparaatje eigenlijk is.

In de zorg wordt vooral gekeken naar hoe de patiënt een zo normaal mogelijk leven kan krijgen, terwijl de gezonde mensen zich veel makkelijker kunnen aanpassen. Anne en Mats proberen de ervaring van patiënten te verbeteren door de normaal naar hen toe te verschuiven.

In hun overzichtsexpositie presenteren ze onder andere deze projecten en meer. Zij nemen de bezoeker mee in de totstandkoming van hun werk en hoe het uiteindelijk ook daadwerkelijk landt in de echte wereld. Allemaal projecten waarin zij werken met aannames om ze vervolgens in een nieuw perspectief te plaatsen.

Atelier Mats Atelier Mats Website
Studio Anne Ligtenberg Studio Anne Ligtenberg Website

Deze locatie is onderdeel van het DDW Ticket, een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties én DDW Music (m.u.v. de Specials)

Meer info & Tickets

Locatie

Sectie-C: Hall 06
Daalakkersweg 6-18
5641JA Eindhoven

Map No. 101


East Area

Ook na 18.00 uur open

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 21:00
zo 22 okt. 11:00 - 21:00
ma 23 okt. 11:00 - 21:00
di 24 okt. 11:00 - 21:00
wo 25 okt. 11:00 - 21:00
do 26 okt. 11:00 - 21:00
vr 27 okt. 11:00 - 21:00
za 28 okt. 11:00 - 21:00
zo 29 okt. 11:00 - 21:00

Colofon

Curator: Studio Anne Ligtenberg
Tentoonstellingsontwerp: Studio Anne Ligtenberg
Grafische vormgeving: Atelier Mats
Teksten: Atelier Mats

Organized by Atelier Mats + Studio Anne Ligtenberg

Atelier Mats en Studio Anne Ligtenberg werken al een aantal jaar intensief samen. Zij onderscheiden zich door hun menselijke invalshoek binnen hun projecten. Beide ontwerpers hebben eigen interesses en hun eigen kijk. Mats werkt veel aan projecten waarin hij kijkt naar de technologie om ons heen en wat dat eigenlijk voor ons mensen betekend. Anne heeft een sterke interesse in sociaal maatschappelijke thema’s. Het zijn verschillende thema’s, maar de mens en zijn beleving staat altijd centraal.

In hun design onderzoek speelt soft data een enorme rol. Soft data is informatie die niet in harde cijfers is uit te drukken maar wel veel zegt over de ervaring van mensen.

Hun manier van werken wordt ingezet in projecten met zorginstanties, onderwijs, architectenbureaus en overheden.

E-mail: info@ateliermats.nl
Website: http://www.ateliermats.nl
Telefoon: +31629036142