Elektrische stroom wordt veelal beschouwd als iets gevaarlijks en engs, maar hoe zou dit zijn als laagspanning de nieuwe norm zou zijn? Zouden we dan nog steeds bang zijn om het aan te raken? Hoe kunnen we elektrische componenten verwerken als onderdeel van het ontwerp, in plaats van ze te verstoppen? Dit zijn slechts enkele vragen die VANTOT zichzelf stelde tijdens de productie van Current Currents.

De collectie komt voort uit de studio's fascinatie met interieur en de directe, dagelijkse omgeving. Hoewel elektrische stroming een fundamenteel onderdeel is van onze huishoudens en gebruiksvoorwerpen, wordt het uit het zicht gehouden en verstopt in kleine doosjes, of dikke, geïsoleerde kabels. VANTOT ziet dit anders. Zij ontwierpen - in plaats van een traditionele lamp met snoer - een serie innovatieve lampen die gebruik maakt van laagspanning. De licht sculpturen zijn geheel geleidend en tegelijkertijd veilig om aan te raken. Hedendaagse technieken zoals LED zijn een belangrijk onderdeel van de studio's ontwerpvisie.

Deze locatie is onderdeel van het DDW Ticket, een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties én DDW Music (m.u.v. de Specials)

Meer info & Tickets

Locatie

Sectie-C: Hall 14
Daalakkersweg 14-36
5641JA Eindhoven

Map No. 104


East Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Honden toegestaan, Ook na 18.00 uur open

Colofon

Curator: VANTOT
Tentoonstellingsontwerp: VANTOT
Grafische vormgeving: VANTOT
Teksten: Julie Trienekens
Fotografie: Ronald Smits

Organized by VANTOT

VANTOT 

SAM VAN GURP x ESTHER JONGSMA

Voor het design duo VANTOT, it’s all in the name. Bij VANTOT licht de focus op heel het proces, VAN techniek TOT product. Het stel onderzoekt de mogelijkheden voor nieuwe design toepassingen die het dagelijks leven te verbeteren. Hierbij beperken ze zich niet to moderne technieken, maar juist de cross-over tussen modern en oud is wat hen interesseert. Met dat als uitgangspunt vertalen ze traditionele technieken naar moderne toepassingen en maken ze optimaal gebruik van de beschikbare kennis.

E-mail: info@vantot.com
Website: http://www.vantot.com
Telefoon: Esther: +31 6 25233674 / Sam: +31 6 48648798