Nina van Bart vertoont een serie tapijten uit haar project Zooming in and out tijdens de Dutch Design week in Eindhoven.

Zooming in and out is een doorlopend ontwerpend onderzoek naar verfijnde structuren toegepast op monumentale schaal. Het onderzoek resulteert zich in een continue groeiende materialen bibliotheek, met verschillende oppervlakte bewerkingen. De materialen worden ontworpen op basis van handgetekende en digitale tekeningen geïnspireerd op fragmenten uit de natuur en architectuur. De tekeningen worden in samenwerking met productie bedrijven omgezet in materialen, zoals lichtfilters, tapijten en facades die zowel de visuele en tastbare beleving van de ruimte als de lichtverdeling en akoestiek in de ruimte beïnvloeden.

De serie tapijten zijn ontwikkeld in samenwerking met het csignLab-team van Carpetsign. Carpetsign heeft afgelopen jaren een 3D tuft techniek ontwikkeld die ze in dit project hebben onderzocht. Naar aanleiding van de beschikbare techniek, kleuren en garens heeft Nina van Bart verschillende structuren en tekeningen gemaakt. Dit resulteerde in ruimtelijke akoestische tapijten met een eigen identiteit voor zowel horizontale als verticale toepassingen.

Nina van Bart Nina van Bart Website

Locatie

Studio van der Zandt
Hallenweg 4a+5a
5615PP Eindhoven

Map No. 41


Central Area

Toiletten, WiFi, Ook na 18.00 uur open

Openingstijden

za 21 okt. 09:00 - 18:30
zo 22 okt. 09:00 - 18:30
ma 23 okt. 09:00 - 18:30
di 24 okt. 09:00 - 18:30
wo 25 okt. 09:00 - 18:30
do 26 okt. 09:00 - 18:30
vr 27 okt. 09:00 - 18:30
za 28 okt. 09:00 - 18:30
zo 29 okt. 09:00 - 18:30

Colofon

Organized by Nina van Bart

Het werk van Nina van Bart (1988) heeft een tactiel, sensueel en intuïtief karakter. Tijdens haar afstudeerproject aan de Design Academy Eindhoven in 2013, deed Nina onderzoek naar een zintuiglijke benadering voor lichaamsverzorgingsproducten. Zij creëerde 'The Alchemist'; Een verzameling van tactiele voorwerpen en substanties voor de wellness-industrie. Het was een concept met een nieuwe benadering voor lichaamsverzorging en schoonheidsrituelen, het concept werd tot leven gebracht doormiddel van een atmosferische, suggestieve film.

In Nina's visie heeft ons lichaam een intieme relatie met de materialen rondom ons in de ruimte, en op onze huid. Haar andere afstudeerproject Mathematische Panelen creëerde interacties tussen bewegende mensen en hun omgeving. Dit resulteerde in panelen die van kleur of patroon veranderen wanneer mensen de panelen passeren.

Parallel aan haar zelf geïnitieerde projecten werkt zij als zelfstandig ontwerper voor verschillende klanten. Waaronder een project dat zij tijdens haar studie heeft afgerond; Een project voor Ecco Leather. Voor dit project heeft ze leer gekookt, gesneden, gekrast, geperst, gelamineerd en geverfd tot tactiele huiden voor interieur-objecten die bij aanraking onze primaire behoeften vervullen.

Sinds 2013 werkt Nina in opdracht van Muller van Tol als oppervlakteontwerper. Bij dit bedrijf ontwerpt zij materiaalstalen voor tactiele muren in druk dessins en texturen. In 2014 heeft Nina van Bart de wereldwijde leiders van Unilever Care geïnspireerd met een inspirerende presentatie over en zij creëerde ironische portrats voor de 'Happy Future' campagne van Dutch Invertuals. Nina gelooft in de kracht van samenwerking door mensen met verschillende soorten vaardigheden samen te brengen. Zo gelooft dat talrijke talenten samen het perfecte resultaat kunnen bereiken.

Nina van Bart denkt buiten de grenzen van de meest gebruikelijke materialen. Ze maakt een vertaling tussen het heden en de toekomst en brengt haar visie uit door middel van een materiaal-, film-, fotoreeks of een installatie. En ze doet dit alles met een sterke nadruk op materialiteit, tactiliteit en een zintuiglijke beleving.

E-mail: info@ninavanbart.nl
Website: http://www.ninavanbart.nl