Tijdens de DDW presenteert Spruitje, zijn nieuwe ontwerpen. De "Glowing Roots" en "Green Dexter" belichten de andere kant van een plant. Het laat de prachtige wortels zien, die we soms wel eens vergeten. Ondergronds is een plant bijna net zo groot als aan de oppervlakte.

Sustainable Worlds door de jaren heen.

Na lang experimenteren vond Spuitje, de juiste combinatie van planten en mossen om een wereld van rauwe natuur te creëren, die bijna volledig zelfvoorzienend is. Het mos en de condens zijn daarvan de basis en houden het systeem stabiel. Tijdens de DDW worden er een aantal "werelden" gepresenteerd die al een aantal jaren op zich zelf leven.

Locatie

Piet Hein Eek
Halvemaanstraat 30
5651BP Eindhoven

Map No. 1


Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Ook na 18.00 uur open, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 10:00 - 21:00
zo 22 okt. 10:00 - 21:00
ma 23 okt. 10:00 - 21:00
di 24 okt. 10:00 - 21:00
wo 25 okt. 10:00 - 21:00
do 26 okt. 10:00 - 21:00
vr 27 okt. 10:00 - 21:00
za 28 okt. 10:00 - 21:00
zo 29 okt. 10:00 - 18:00

Colofon

Organized by Spruitje,

Ik ben Jonael van der Sloot, oprichter van het merk Spruitje,. Die naam ontstond doordat ik graag experimenteerde met de groei en het leven van planten en groenten. Mijn fascinatie voor planten en rauwe natuur werd me met de paplepel ingegoten. Toen ik zes maanden oud was, emigreerden mijn ouders met ons gezin naar Argentinië. Ze startten daar een biodynamische boerderij, dus als klein mannetje leerde ik al holistisch kijken naar de natuur. Op mijn negende verhuisden we met het hele gezin – van inmiddels acht kinderen – naar Chili, waar we in een huis omringt met vijftig hectare bos woonden. Al sinds ik op mijn twaalfde terugkwam in Nederland, stoor ik me aan de keurige nette tuintjes in de stad. Ik ben vrije, ongeremde natuur gewend. Planten als varens en mossen die oertijden hebben overleefd, wortels van verschillende groenten die hun eigen gang gaan en zelfvoorzienende ecosystemen boeiden me steeds meer. Ik begon te experimenteren met planten en ik leerde mezelf alles over permacultuur. Een uit de kluiten gewassen hobby, want mijn hele huis stond na verloop van tijd vol met projectjes. Toen mijn dochtertje geboren werd, moest ik ruimte inleveren. Zo ontstonden de sustainable worlds. ‘Eens kijken wat er gebeurt als ik deze planten combineer in een glazen pot’, zo een beetje. Ik kreeg leuke feedback, er kwamen opdrachten binnen voor installaties aan muren van restaurants en langzaam kon ik mijn werk verkopen.

E-mail: info@spruitje.nu
Website: http://www.spruitje.nu