Re-exhibiting Museum Of Moving Practice

http://019-ghent.org/events/re-exhibiting-museum-moving-practice/

Tijdens de DDW’17 zal 019 de deuren sluiten op hun huidige locatie en verhuist de organisatie zijn volledige werking naar Eindhoven. Meer bepaald een oefening in het verhuizen want het gebouw waarin 019 tijdelijk is gehuisvest krijgt ooit een andere bestemming en dan moet de organisatie daadwerkelijk verkassen. Op dit moment bezet 019 al een vleugel van het Gentse Design Museum vooraleer ze hun praktijk verhuizen naar De Fabriek. Nieuwe plekken worden bezet maar dan wel door gastvrije bezetters: 019 en de textiel afdeling van LUCA, School of Arts Gent nodigen samen diverse andere kunstenaars en ontwerpers uit om werk te creëren en te presenteren. Zo draagt een divers collectief bij aan het nieuw, tijdelijk platform: 019 - LUCA — Museum Of Moving Practice.

Met werk van:019, Action, Lisa Baerschneider, Ben Thorp Brown, Stijn Cole, Common Room, Lydia Debeer, Fien De Causmaecker, Michiel De Cleene, Theo De Meyer & Arthur Dekker, Filip Dujardin, Rosaline Fiems, Ilke Gers, Olivier Goethals, Manor Grunewald, Fie Malem, Karel Martens, Ine Meganck, Quenton Miller, Daphne Mulder, Mathew Kneebone, Moritz Kung, Charlotte Stuby, Derek Sullivan, Laura Van Biervliet

25 oktober 'Conversations' met de alumni van LUCA School of Arts, Textiel afdeling. Moderator Marleen Hartjes. Aanvang 19.30 bij De Fabriek.

LUCA Textiel is een academische bachelor en master opleiding aan LUCA School of Arts, campus Gent, BE, en is geassocieerd met de KU Leuven. De opleiding benadert Textiel Ontwerp vanuit een breed perspectief: design, kunst en de cross-overs daartussen.

De opleiding, gedragen door een hybride team van ontwerpers, beeldend kunstenaars, theoretici en technische assistenten, stimuleert onderzoek en de dialoog over de taal van textiel. Daarin staat de artistieke praktijk centraal. Beeld, concept, materialen en technieken spelen een belangrijke rol in de zoektocht naar innovatie en experiment. Nieuwe pistes en de veranderende rol van de ontwerper worden permanent bevraagd.

De opleiding onderscheidt zich door een eigen textiele mentaliteit met een interdisciplinaire benadering waarbij men voorbij textiel als enkel en alleen het medium denkt.

De studenten positioneren zich in relatie tot het medium en de actuele context waartoe die zich verhoudt. LUCA textiel leidt op tot innovatieve eigenzinnige ontwerpers/kunstenaars met een eigen stem.

019 is het 19de project van Smoke & Dust (een collectief gestart in 2008 door Valentijn Goethals, Tim Bryon & Tomas Lootens) in samenwerking met kunstenaar en architect Olivier Goethals. 019 bevindt zich in een voormalige lasfabriek in de Oude Dokken van Gent, België. 019 is het grootste project van Smoke & Dust tot nu toe. 019 nodigt verschillende nationale en internationale kunstenaars, ontwerpers, muziekanten en collectieven uit om het artistieke potentieel in en rond het gebouw te helpen onderzoeken.

De stad Gent en SO Gent geven het gebouw in bruikleen voor een periode van vijf jaar aan Smoke & Dust. Smoke & Dust is een non-profit organisatie en wordt niet structureel ondersteund.

kunstenaarscollectief 019 Website
LUCA School of Arts, textiledesign Website

Locatie

De Fabriek
Baarstraat 38
5615RG Eindhoven

Map No. 45


Central Area

Toiletten, WiFi, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 10:30 - 18:00
zo 22 okt. 10:30 - 18:00
ma 23 okt. 10:30 - 18:00
di 24 okt. 10:30 - 18:00
wo 25 okt. 10:30 - 18:00
do 26 okt. 10:30 - 18:00
vr 27 okt. 10:30 - 18:00
za 28 okt. 10:30 - 18:00
zo 29 okt. 10:30 - 18:00

Colofon

Curator: 019
Tentoonstellingsontwerp: 019
Grafische vormgeving: 019
Teksten: 019 / Carina Diepens
Fotografie: Michiel De Cleene, Carina Diepens
Dank aan: LUCA school of Arts, Textile Design, Gent. BE. De Fabriek Eindhoven.

Organized by De Fabriek

De Fabriek toont creatieve, ruimtelijke processen; ruimtelijk in tijd en vorm. We zijn een kunstenaarsinitiatief met een uitzonderlijk mooie ruimte, een superatelier voor kunstenaars.

We vervullen als podium een brugfunctie en nodigen kunstenaars uit die uitgesproken zijn in wat ze maken en doen. We zijn de katalysator tussen publiek en kunst.

E-mail: info@defabriekeindhoven.nl
Website: http://www.defabriekeindhoven.nl