What's your DNA? is een tentoonstelling waarin aandacht wordt besteed aan negen designstudio’s die in de Zuid-Zweedse regio Skåne op diverse gebieden werkzaam zijn. Met deze tentoonstelling willen ze laten zien wat er in de regio allemaal gaande is op het gebied van hedendaagse kunst en design. De groep als geheel is een mix van verschillende disciplines in design: modeontwerpers, industrieel ontwerpers, kunstenaars en makers. De getoonde werken verschillen in input, profiel, perspectief, techniek, materialen, genre en smaak. Dit alles wordt gepresenteerd binnen een samenwerkingsverband dat waarde hecht aan de eigenheid van elk individuele werk.Het is een poging om de stem, wensen en inspanningen te laten zien van een aantal van de beste individuele ontwerpers en studio’s die momenteel in Zuid-Zweden actief zijn. Deze tentoonstelling benadrukt de mix en beloont het anders-zijn. Tegelijkertijd wordt een groep gepresenteerd die bestaat uit verschillende persoonlijkheden en genres die samen een grotere regionale identiteit vormen – het Zuid-Zweedse design-DNA. Dit zijn mensen die hun eigen kansen creëren door doortastend en vastberaden te werk te gaan en dicht bij zichzelf blijven, vanuit het perspectief van de underdog en de overtuiging dat alles mogelijk is.

Andréason & Leibel Andréason & Leibel Website
Glen Baghurst Glen Baghurst Website
Hanna Hansdotter Hanna Hansdotter Website
Jenny Nordberg Jenny Nordberg Website
Kunsik Choi Kunsik Choi Website
Naemi Gustavsson Naemi Gustavsson Website
Ola Giertz Ola Giertz Website
Sara Robertsson Sara Robertsson Website
Stoft Stoft Website

Deze locatie is onderdeel van het DDW Ticket, een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties én DDW Music (m.u.v. de Specials)

Meer info & Tickets

Locatie

Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617AB Eindhoven

Map No. 28


Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 18:00
zo 22 okt. 11:00 - 18:00
ma 23 okt. 11:00 - 18:00
di 24 okt. 11:00 - 18:00
wo 25 okt. 11:00 - 18:00
do 26 okt. 11:00 - 18:00
vr 27 okt. 11:00 - 18:00
za 28 okt. 11:00 - 18:00
zo 29 okt. 11:00 - 18:00

Colofon

Curator: Kajsa Willner
Tentoonstellingsontwerp: Kajsa Willner
Grafische vormgeving: Daniel Christensen
Fotografie: Petra Bindel (photo), Emma Persson Lagerberg (styling)
Film: Zetteler Films
Dank aan: European Regional Development Fund, Swedish Agency for Economic and Regional Growth, The Swedish Embassy NL

Organized by Southern Sweden Creatives

Conservator en architect van de tentoonstelling is Kajsa Willner. Na haar studie meubel- en industrieel ontwerp in Italië woonde en werkte ze een paar jaar in Eindhoven, liep ze stage bij de Franse designer Julien Carretero bij het designcollectief Atelierdorp, en werkte ze voor het Nederlandse interieurmerk JSPR. In 2011 ging ze terug naar Zweden, waar ze nu in Malmö haar eigen designstudio heeft. Ze kijkt er erg naar uit om weer in Eindhoven te zijn. Voor de tentoonstelling neemt ze het beste mee wat Zuid-Zweeds design momenteel te bieden heeft.

De tentoonstelling wordt gesponsord door Southern Sweden Creatives,een drie jaar durend project dat kleine en middelgrote bedrijven uit de culturele en creatieve sector helpt om internationaal door te breken door ze internationale publiciteit, professionele ontwikkeling en nationale coördinatie te bieden. Het project is gericht op Zuid-Zweedse bedrijven actief in design, film, digitale games en digitale media.

Southern Sweden Creatives wordt uitgevoerd door Invest in Skåne, samen met de regio Skåne, de gemeente Malmö, Southern Sweden Film Commission, Form/Design Center, degemeente Helsingborg, Media Evolution, NetPort Science Park en The Creative Plot/de gemeente Lund. Het project wordt mede gefinancierd door het Europese Regionale Ontwikkelingsfonds en het Zweedse Bureau voor Economische en Regionale Groei.

E-mail: terese@formdesigncenter.com
Website: http://www.southernswedencreatives.com
Telefoon: +46 739 949019