Hoe kun je Dutch Design toepassen om de bakfiets nog beter te maken? We stelden onszelf een simpele vraag: hoe zou het er uit zien als we de gebruikers voorop zetten? Wat zijn hun gewoonten, zorgen en irritaties?

Zoals met alles maken details het verschil. Met bestaande bakfietsen bleken mensen geïrriteerd door lekke banden, onbetrouwbare verlichting en fietsbellen die lostrillen. Ze maakten zich zorgen over veiligheid. En ze vonden het fantastisch om files voorbij te rijden en meer tijd buiten door te brengen.

We hielden wat werkt en verbeterden wat niet werkt. We ontwikkelden op maat gemaakte wielbeschermers om vingers te redden, monteerden driepuntsgordels en belachelijk goede remmen. Dankzij ons kantelmechanisme is de soci.bike wendbaar én stabiel. Dankzij een vleugje Deutsche Gründlichkeit kun je elke dag rekenen op de elektrische trapondersteuning. De fietsverlichting en de bel een bijzondere eigenschap: ze doen het.

Zwaartekracht opheffen is ons niet gelukt, een hoop andere dingen wel.

Nieuwsgierig? Test de soci.bike zelf tijdens DDW!

Deze locatie is onderdeel van het DDW Ticket, een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties én DDW Music (m.u.v. de Specials)

Meer info & Tickets

Locatie

Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617AB Eindhoven

Map No. 28


Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 18:00
zo 22 okt. 11:00 - 18:00
ma 23 okt. 11:00 - 18:00
di 24 okt. 11:00 - 18:00
wo 25 okt. 11:00 - 18:00
do 26 okt. 11:00 - 18:00
vr 27 okt. 11:00 - 18:00
za 28 okt. 11:00 - 18:00
zo 29 okt. 11:00 - 18:00

Colofon

Curator: Patrick de Haan, Peter Schouten, Niels Deen
Tentoonstellingsontwerp: Patrick de Haan & Bill de Groot
Grafische vormgeving: TSG Group
Teksten: Taco Bos & Annemieke Hageman
Fotografie: Hélène de Bruijn

Organized by soci.bike bv

Patrick de Haan is vader en oprichter van soci.bike. Patrick: ‘Kinderen veranderen je op zoveel verschillende manieren, ook op manieren die ik niet had verwacht. Het zet een enorme druk op je tijd en je prioriteiten. Ik ga nu veel creatiever en efficiënter met mijn agenda om. Ik denk ook steeds meer na over hoe we leven, en de impact die dat heeft. Hoe kijken onze kinderen straks op onze levens terug? Zullen zij evenveel vrijheid hebben, en evenveel toegang tot eindige resources?

Als je op die manier begint te denken, zie je zoveel gewoontes die gek zijn. Waarom pak ik opnieuw de auto, terwijl ik straks toch weer in de file sta? Elektrische fietsen zijn meestal zoveel efficiënter. Ik wil geen opgeheven vingertje, ik wil mensen niet vertellen wat ze moeten doen, maar ik zou het wel fantastisch vinden als we mensen kunnen verleiden door de alternatieven beter te maken. Veiliger, leuker.

Wat ook meespeelt: ik vind het onwijs leuk om dingen te maken. Échte dingen, tastbare dingen, in plaats van de hele dag e-mails sturen of vergaderen. Met dit project kan ik m’n idealen combineren met dat doen wat ik het liefste doe. En hopelijk heb ik aan het einde van de dag ook nog een beetje verschil gemaakt.’

E-mail: info@soci.bike
Website: http://www.soci.bike
Telefoon: 0228-326100