Lezing (Engels gesproken) georganiseerd door Dutch Design Foundation

Omdat hij niets liever wil dan een negatieve carbon footprint achterlaten, besloot kunstenaar/ontwerper Eric Klarenbeek te ontdekken hoe we, door voor het eerst in de geschiedenis gebruik te maken van 3D-geprint levend mycelium, onze ontwerpen op een duurzame manier lokaal kunnen vervaardigen.

Studio Eric Klarenbeek doet speciale projecten, of laten we zeggen ongebruikelijke projecten, voor ongewone mensen, projecten of doeleinden. Zijn atelier verbindt creatieven, ontwerpers, architecten en lokale ambachten. De studio zoekt naar nieuwe betekenissen en principes in technologie, middelen, middelen, objecten en ruimtes, naar onverkende verbanden tussen materialen, productiemethodes, makers en gebruikers. Schaalverdeling en apparaat zijn irrelevant.

Eric Klarenbeek vormt samen met Maartje Dros een ontwerpersduo dat zich concentreert op de publieke ruimte & technologie. Hun doel is om het ruimtegebruik uit te dagen en te verkennen door geschiedenis, ambachten en nieuwe technologieën in archetypische objecten met elkaar te verbinden om nieuwe vormen van ruimtegebruik uit te nodigen en op te roepen. Deze spreker spreekt Engels.

Tim Vermeulen is Programme Manager Dutch Design Foundation en Programme Director World Design Event. Als iemand design van binnen en buiten kent... 

De gespreksleider van deze DDW Talk is Emma Lucek, een onderzoeker en ontwerper die afgestudeerd is aan Design Academy Eindhoven. Ze werkt bij architectenstudio’s in Istanboel en Warschau en doet onderzoek op het gebied van cartografie en stedenbouw.

More info on the speakers here:
Eric Klarenbeek: http://www.ericklarenbeek.com/
www.artechlab.nl

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toiletten

Openingstijden

zo 29 okt. 12:30 - 13:30

Colofon

Organized by Dutch Design Foundation

De DDW Talks van de Dutch Design Foundation zijn jouw gids naar de meest toonaangevende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige week vol inspiratie en ook nog eens helemaal gratis.

Begin lekker vroeg aan je DDW-dag! Voordat de exposities openen, kun je vol energie starten met bekende ontwerpers die hun jonge helden voorstellen. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en de nieuwste stromingen in de designwereld te bespreken. Gegarandeerd nieuwe designinzichten!

Een complete lijst van de sprekers vind je hier.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150