Lezing (Engels gesproken) georganiseerd door Dutch Design Foundation

Grafisch ontwerp is misschien wel de meest communicatieve vorm van ontwerp. Moeten we designers vragen de problemen in de wereld op te lossen?

Bernhard Lenger is een Oostenrijkse ontwerper die momenteel woont en werkt in Eindhoven. Hij gebruikt objecten, technologie en verhalende technieken om het verband tussen persoonlijke interactie en wereldwijde actualiteiten aan de orde te stellen. Met zijn meest opvallende project tot nu toe, “This is Ecocide”, heeft Lenger een bewustwordingscampagne opgezet om aan te tonen dat ecocide de op 4 na grootste misdaad tegen de vrede is. Hiermee wil hij een internationaal verbod op milieuschade bewerkstelligen. Door op deze manier het denken te helpen laat hij design scherp communiceren en geeft het een rol als mediator. Studio Bernhard Lenger werkt in opdracht en maakt eigen projecten. Deze spreker spreekt Engels.

het werk van Bernhard Lenger wordt besproken door Dennis Elbers. Dennis Elbers is curator and founder of Graphic Matters. His main goal is to create public awareness about the impact of visual communication. He is particularly fascinated by the social function of graphic design, digital arts and photography. Since 2004 he has initiated multiple design events and exhibitions in Breda. Many of these were also presented abroad. Since 2012 he publishes his observations in design media or disseminates these in talks and debates. This speaker speaks Dutch.

De gespreksleider van deze DDW Talk is Marsha Simon. Zij houdt zich bezig met de rol van de ontwerper in de maatschappij. Ontwerpers kunnen bijdragen aan de systeemtransities die nodig zijn in de samenleving. Marsha Simon werkt bij Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers als projectmanager. Ze studeerde af van Design Academy Eindhoven.

Meer informatie over de sprekers:
Bernard Lenger: http://www.bernhardlenger.com/
Dennis Elbers: http://graphicmatters.nl/nl

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toiletten

Openingstijden

za 28 okt. 12:30 - 13:30

Colofon

Organized by Dutch Design Foundation

De DDW Talks van de Dutch Design Foundation zijn jouw gids naar de meest toonaangevende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige week vol inspiratie en ook nog eens helemaal gratis.

Begin lekker vroeg aan je DDW-dag! Voordat de exposities openen, kun je vol energie starten met bekende ontwerpers die hun jonge helden voorstellen. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en de nieuwste stromingen in de designwereld te bespreken. Gegarandeerd nieuwe designinzichten!

Een complete lijst van de sprekers vind je hier.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150