Lezing (Engels gesproken) georganiseerd door Dutch Design Foundation

Hoe kan  ontwerp mensen helpen inzicht te krijgen in moeilijke kwesties, en hoe is dat veranderd nu de kwesties waar we als maatschappij mee worden geconfronteerd steeds ingewikkelder worden? Wat is in onze tijd de sociale relevantie van design?

Bas Timmers van de Sheltersuit Foundation. Na het afronden van zijn studie modeontwerp besloot Bas Timmer zijn talent in dienst te stellen van het Sheltersuit-project. Hij kwam tot zijn besluit door het tragische verhaal van de vader van zijn beste vriend. De man was dakloos en stierf op straat door onderkoeling. Bas besloot een gratis slaapzak te maken die daklozen kon beschermen tegen de kou. En zo werd Sheltersuit geboren. Deze spreker spreekt Nederlands.

Het werk van de Sheltersuit Foundation wordt besproken door Nadine Botha. De momenteel in Nederland wonende Nadine Botha is redacteur, schrijver, lezer, kijker, luisteraar, student, curator en dichter uit Zuid-Afrika. Ze heeft gewerkt voor Design Indaba, Mail&Guardian en VISI, en schreef voor verschillende design- en algemene media. Haar gedichten werden voorgelezen tijdens Poetry International en The Common, en zijn gepubliceerd in Zuid-Afrikaanse tijdschriften als Donga, Southern Rain Poetry, Litnet, Sweet, New Coin, Ons Kleintje, Laugh it Off en Botsoto. In 2005 kwam haar bundel Ants Moving the House Millimetres uit bij Deep South. Deze spreker spreekt Engels.

De gespreksleider van deze DDW Talk is Emma Lucek, een onderzoeker en ontwerper die afgestudeerd is aan Design Academy Eindhoven. Ze werkt bij architectenstudio’s in Istanboel en Warschau en doet onderzoek op het gebied van cartografie en stedenbouw.

Meer informatie over de sprekers:
Bas Timmers: http://www.bastimmers.nl/
Nadine Botha: https://nadinebotha.com/about/

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toiletten

Openingstijden

vr 27 okt. 12:30 - 13:30

Colofon

Organized by Dutch Design Foundation

De DDW Talks van de Dutch Design Foundation zijn jouw gids naar de meest toonaangevende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige week vol inspiratie en ook nog eens helemaal gratis.

Begin lekker vroeg aan je DDW-dag! Voordat de exposities openen, kun je vol energie starten met bekende ontwerpers die hun jonge helden voorstellen. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en de nieuwste stromingen in de designwereld te bespreken. Gegarandeerd nieuwe designinzichten!

Een complete lijst van de sprekers vind je hier.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150