Lezing (Engels gesproken) georganiseerd door Dutch Design Foundation

Moeten we ons laten helpen door technologie? Of moeten we bang zijn dat we minder mens worden door te leren van machines? Op wat voor manier hebben designers met zulke kwesties te maken? Realiseren zij zich wat ze hun publiek aandoen?

IC3D Media is een expert in visualisatie, simulatie en training en alles wat met interactieve software te maken heeft. Loren Roosendaal is een jonge, rusteloze ondernemer die graag het verschil wil maken. Hij gelooft dat game-technologie, Artificial Intelligence, avatars en Hollywoodtechnologie interactieve ervaringen kunnen opleveren waarmee we onze wereld op alle niveaus kunnen verbeteren, vermaken en emanciperen. Deze spreker spreekt Nederlands.

Het werk van IC3D Media wordt besproken door Henrique Nascimente van Me You and the Robot. Henrique Nascimente is genomineerd voor een Dutch Design Award. Als ontwerper werkt hij aan de impact van technologie en de toekomst van werk. He ziet zijn rol als ontwerper graag als die van een componist met een positie tussen het sociale en het digitale. Hij heeft een MA in Social Design van Design Academy Eindhoven. Deze spreker spreekt Engels.

De gespreksleider van deze DDW Talk is Emma Lucek, een onderzoeker en ontwerper die afgestudeerd is aan Design Academy Eindhoven. Ze werkt bij architectenstudio’s in Istanboel en Warschau en doet onderzoek op het gebied van cartografie en stedenbouw.

Meer info over de sprekers vind je hier:
IC3D Media: https://nl.linkedin.com/company/ic3d-media
Me You and the Robot: MeYouandTheRobot.com

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toiletten

Openingstijden

do 26 okt. 12:30 - 13:30

Colofon

Organized by Dutch Design Foundation

De DDW Talks van de Dutch Design Foundation zijn jouw gids naar de meest toonaangevende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige week vol inspiratie en ook nog eens helemaal gratis.

Begin lekker vroeg aan je DDW-dag! Voordat de exposities openen, kun je vol energie starten met bekende ontwerpers die hun jonge helden voorstellen. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en de nieuwste stromingen in de designwereld te bespreken. Gegarandeerd nieuwe designinzichten!

Een complete lijst van de sprekers vind je hier.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150