Lezing (Engels gesproken) georganiseerd door Dutch Design Foundation

Ingrid van der Heijden vertelt over de processen en theorie├źn die spelen bij verbetering van de publieke ruimte. Ze neemt als voorbeeld de interactieve passage in Tilburg van het voor een Dutch Design Award genomineerde The Cloud Collective. Tamar Shafrir, een onderzoeker bij Het Nieuwe Instituut, schuift aan voor de vraag wat er nodig is om mensen zich thuis te laten voelen in een stad. Wat kunnen innovaties in design en architectuur daaraan bijdragen?

Ingrid van der Heijden | The Cloud Collective. Een snel veranderende wereld vraagt om bedrijven en organisaties die in staat zijn om te gaan met nieuwe uitdagingen. Zo kom je tot het beste resultaat. Elk architectuurproject of ruimtelijk ontwerp vraagt om een andere aanpak en een concept op maat. Door de krachten van onze individuele expertise en vakmanschap te bundelen biedt The Cloud Collective een grotere wendbaarheid in het vormgeven van een betere, dynamische toekomst. Ons collectief wordt geschraagd door sterke pijlers; bedrijven en mensen met ieder hun eigen expertise, ieder de beste in zijn of haar veld. Deze spreker spreekt Nederlands.

Het werk van de Cloud Collective wordt besproken door Tamar Shafrir. Ze is schrijver en onderzoeker op het uitgebreide gebied van design (o. a. architectuur, beeldcultuur, technologie en mode). Zij werkt bij Het Nieuwe Instituut als ontwerponderzoeker op de afdeling Research and Development. Ze studeerde architectuur aan de Universiteit van Virginia en Contextual Design aan  Design Academy Eindhoven. Deze spreker spreekt Engels. 

De gespreksleider van deze DDW Talk is Marsha Simon. Zij houdt zich bezig met de rol van de ontwerper in de maatschappij. Ontwerpers kunnen bijdragen aan de systeem transities die nodig zijn in de samenleving. Marsha Simon werkt bij Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers als projectmanager. Ze studeerde af van Design Academy Eindhoven.

Meer informatie over de sprekers vind je hier:
The Cloud Collective: https://www.thecloudcollective.org/nl
Tamar Shafrir: http://www.tamarshafrir.com

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toiletten

Openingstijden

di 24 okt. 12:30 - 13:30

Colofon

Organized by Dutch Design Foundation

De DDW Talks van de Dutch Design Foundation zijn jouw gids naar de meest toonaangevende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige week vol inspiratie en ook nog eens helemaal gratis.

Begin lekker vroeg aan je DDW-dag! Voordat de exposities openen, kun je vol energie starten met bekende ontwerpers die hun jonge helden voorstellen. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en de nieuwste stromingen in de designwereld te bespreken. Gegarandeerd nieuwe designinzichten!

Een complete lijst van de sprekers vind je hier.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150