We bewegen ons steeds meer richting een digitale wereld. Dat heeft ook zo zijn impact op design. Wat is “hedendaags” ontwerp?

Bastiaan de Nennie positioneert zijn werkpraktijk op het snijvalk van de twee werelden die steeds dichter met elkaar verstrengeld raken: het fysieke en het digitale. Hij begint daarbij vanuit een pre-digitale realiteit: de wereld van de dingen die we voor het overgrote deel altijd hebben ervaren via hun vorm, kleur, geur en textuur. De objecten die hij kiest gaan in een 3D scanner, waarna hij de scans uit elkaar trekt en de losse componenten gebruikt als bouwstenen voor hele nieuwe digitale creaties. Deze spreker spreekt Nederlands.

Annemartine van Kesteren maakt deel uit van de curatoren van het Museum Boijmans Van Beuningen waar zij verantwoordelijk is voor de collectie hedendaagse vormgeving. Ze is opgeleid als ingenieur Industrieel Ontwerp en werkte enkele jaren voor het wereldwijde strategische ontwerpteam van Philips Design en ontwikkelde nieuwe producten en creatieve strategieën voor verschillende klanten over de hele wereld. Nog maar twee weken geleden is haar nieuwe tentoonstelling Change the System geopend. In deze tentoonstelling vertelt ze over de veranderende kracht van hedendaags design. Annemartine van Kesteren legt uit: "Ik geloof dat creativiteit een krachtig middel is om de grote vragen van het moment aan te pakken. Hedendaagse vormgeving kan inspireren, veranderingen in gang zetten of een transfiguratie van ideeën in gang zetten." Deze spreker spreekt Nederlands.

De gespreksleider van deze DDW Talk is Emma Lucek, een onderzoeker en ontwerper die afgestudeerd is aan Design Academy Eindhoven. Ze werkt bij architectenstudio’s in Istanboel en Warschau en doet onderzoek op het gebied van cartografie en stedenbouw.

Meer informatie vind je hier:
Bastiaan de Nennie: http://www.bastiaandenennie.com/
Annemartine van Kesteren: https://www.boijmans.nl/tentoonstellingen/change

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toiletten

Openingstijden

ma 23 okt. 12:30 - 13:30

Colofon

Organized by Dutch Design Foundation

De DDW Talks van de Dutch Design Foundation zijn jouw gids naar de meest toonaangevende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige week vol inspiratie en ook nog eens helemaal gratis.

Begin lekker vroeg aan je DDW-dag! Voordat de exposities openen, kun je vol energie starten met bekende ontwerpers die hun jonge helden voorstellen. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en de nieuwste stromingen in de designwereld te bespreken. Gegarandeerd nieuwe designinzichten!

Een complete lijst van de sprekers vind je hier.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150