Het werk van zeer excentrieke, kunstzinnige ontwerpers wordt steeds meer mainstream. Wat betekent dit experimentele werk voor een groter publiek, wat leren wij ervan?

OS ∆ OOS (opgericht door Design Academy Eindhoven-alumni Oskar Peet en Sophie Mensen) is een ontwerpstudio voor kleine objecten tot grotere ruimtelijke concepten. Studio OS ∆ OOS probeert steeds de balans te vinden tussen vorm, materiaal en de relatie tot de omgeving en de gebruiker. Dit duo wordt gedreven door de constante zoektocht naar de essentie in het complexe. Ze nemen een concept als uitgangspunt en werken net zo lang aan een object tot het alleen overbrengt wat het moet overbrengen. Deze sprekers spreken Engels.

Het werk van OS ∆ OOS wordt besproken door Mary Hessing. Mary Hessing heeft een scherpe intuïtie voor de stijl van een tijdschrift, een merk of adverteerder en weet die ook effectief te vertalen naar de markt. Ze is een ondernemende bedenker van formats die communiceren. Als redactie-manager en adjunct-hoofdredacteur gaf ze nieuwe impuls aan de koers van Libelle (2000-’09); strategie en implementatie van o.a. Libelle Zomerweek, Casa Libelle en talloze Libelle specials. Als hoofdredacteur van MTC en Eigen Huis & Interieur (2009-2016) heeft Hessing op een vanzelfsprekende manier een leidende rol genomen in de markt voor interieur- en design. Deze spreker spreekt Nederlands. 

De gespreksleider van deze DDW Talk is Marsha Simon. Zij houdt zich bezig met de rol van de ontwerper in de maatschappij. Ontwerpers kunnen bijdragen aan de systeemtransities die nodig zijn in de samenleving. Marsha Simon werkt bij Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers als projectmanager. Ze studeerde af van Design Academy Eindhoven.

Meer informatie over de sprekers vind je hier:
OS ∆ OOS: http://www.osandoos.com/
Mary Hessinghttp://www.woth.co/about/?v=796834e7a283

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toiletten

Openingstijden

zo 22 okt. 12:30 - 13:30

Colofon

Organized by Dutch Design Foundation

De DDW Talks van de Dutch Design Foundation zijn jouw gids naar de meest toonaangevende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige week vol inspiratie en ook nog eens helemaal gratis.

Begin lekker vroeg aan je DDW-dag! Voordat de exposities openen, kun je vol energie starten met bekende ontwerpers die hun jonge helden voorstellen. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en de nieuwste stromingen in de designwereld te bespreken. Gegarandeerd nieuwe designinzichten!

Een complete lijst van de sprekers vind je hier.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150