Hoe kan design helpen het leven minder zuur te maken? Moet het een duurzame sociale gemeenschap creƫren of moet het zich nergens mee bemoeien? Petra Janssen van Social Label doet verslag vanuit de betrokken hoek van het spectrum terwijl BYBORRE technologisch textiel presenteert.

Petra Janssen heeft 15 jaar lesgegeven aan Design Academy Eindhoven in de Man and Communication department. Dit is ook hoe ze het werk van Borre Akkersdijk leerde kennen.
Ze bewondert zijn rol als pionier en de innovatieve manier van werken, wat ze herkent in haar eigen werk. Naast lesgeven en werken in haar eigen graphic design agency, Studio BOOT, besloot Petra in 2011 het Huttenfestival De Vlek te organiseren waar ze een klein dorp bouwde in het centrum van Tilburg, met een aantal ontwerp-vrienden. Dat was de geboorte van Social Label. In deze beweging werken ontwerpers samen in werkplaatsen met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dit jaar presenteerde Social Label een open boek over het ontwerp van werkdag benadrukt hoe het in de toekomst het vooral zal gaan over samenwerken.

Petra Janssen nodigt BYBORRE uit. Van het garen tot het voltooide product: ieder onderdeel van het proces bij Borre Akkersdijk weerspiegelt de discipline, innovatie, en nieuwsgierigheid die naadloos in zijn werk verweven is. Borre, die afstudeerde van Design Academy Eindhoven, werd bekend met zijn 3D gebreide textielen en met het verbinden van textiel en technologie. Borre werkt met een team van experts om innovatieve textielen te ontwerpen en maken. De unieke stoffen en wereldwijd erkende innovaties vind je in de hele collecties die BYBORRE zelf ontwerpt en ontwikkelt en die in samenwerking met grote merken worden gemaakt. Deze spreker spreekt Nederlands.

De gespreksleider van deze DDW Talk is Olle Lundin. Hij is een communicatiedesigner die is gespecialiseerd in hoe sociale wetenschap kan worden gebruikt als ontwerpbenadering. Momenteel coƶrdineert hij het queer-programma bij het Van Abbemuseum en geeft hij les aan Design Academy Eindhoven.

Meer informatie over de sprekers vind je hier:
Social Label: http://www.sociallabel.nl/englisch/
BYBORRE: https://byborre.com/pages/inside-faq

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toiletten

Openingstijden

wo 25 okt. 10:00 - 11:00

Colofon

Organized by Dutch Design Foundation

De DDW Talks van de Dutch Design Foundation zijn jouw gids naar de meest toonaangevende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige week vol inspiratie en ook nog eens helemaal gratis.

Begin lekker vroeg aan je DDW-dag! Voordat de exposities openen, kun je vol energie starten met bekende ontwerpers die hun jonge helden voorstellen. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en de nieuwste stromingen in de designwereld te bespreken. Gegarandeerd nieuwe designinzichten!

Een complete lijst van de sprekers vind je hier.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150