Wat kan een gesprek over design ons leren over onze samenleving en toekomstige ontwikkelingen? Kunnen we leren van ontwikkelingen in een bepaalde niche of van vreemde experimenten? Moeten research & development een centrale plek in het museum innemen om zo een breder publiek te trekken?

Rive Roshan is een experimentele ontwerpstudio waar wordt gewerkt op het snijvlak van grafisch ontwerp, interieurontwerp en productontwerp. De studio wordt geleid door de Nederlandse ontwerper Ruben de la Rive Box en de Iraans-Australische ontwerper Golnar Roshan. De studio onderzoekt innovatief materiaalgebruik om voor de mobiele generatie producten te ontwerpen die flexibel zijn en uitnodigen tot aanraken en gebruiken. Golnar en Ruben zijn ook de oprichters en creatieve directie van grafisch ontwerpstudio Design&Practice en de medeoprichters van designcollectief Form&Seek. Deze spreker spreekt Engels. 

Het werk van Rive Roshan wordt besproken door Saskia van Stein. Va Stein is artistiek en zakelijk leider van Bureau Europa, een platform voor architectuur en design in Maastricht. Tot 2012 wekte Van Stein als curator bij het Nederlands Architectuurinstituut (NAI) in Rotterdam. Ze heeft ook gewerkt als gespreksleider voor culturele instellingen als het Nederlands Fotomuseum, Het Nieuwe Instituut, het Holland Festival en het congres ‘What Design Can Do’ van afgelopen jaar. Deze spreker spreekt Nederlands.

De gespreksleider van deze DDW Talk is Emma Lucek, een onderzoeker en ontwerper die afgestudeerd is aan Design Academy Eindhoven. Ze werkt bij architectenstudio’s in Istanboel en Warschau en doet onderzoek op het gebied van cartografie en stedenbouw.

Meer informatie over de sprekers vind je hier:
Rive Roshan: http://www.riveroshan.com/
Saskia van Stein: https://www.bureau-europa.nl/nl/

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toiletten

Openingstijden

za 21 okt. 12:30 - 13:30

Colofon

Organized by Dutch Design Foundation

De DDW Talks van de Dutch Design Foundation zijn jouw gids naar de meest toonaangevende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige week vol inspiratie en ook nog eens helemaal gratis.

Begin lekker vroeg aan je DDW-dag! Voordat de exposities openen, kun je vol energie starten met bekende ontwerpers die hun jonge helden voorstellen. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en de nieuwste stromingen in de designwereld te bespreken. Gegarandeerd nieuwe designinzichten!

Een complete lijst van de sprekers vind je hier.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150