Hoe vind je je weg door dit gesprek? Navigatiediensten groeien overal om ons heen, in print, infrastructuur en technologie. Maar hoe weet je telefoon hoe hij met de gebruiker moet communiceren? Wie vertaalt landkaarten? En wie is er verantwoordelijk als wij de weg kwijtraken?

Jaap Knevel is een ontwerper die woont en werkt in Rotterdam. Hij is gespecialiseerd in instructie- design: kaarten, handleidingen, interfaces en onderwijs. In 2017 werd hij coördinator van de afdeling Man and Media van Design Academy Eindhoven. Hij doceert ook in de propedeuse. Als zelfstandige werkt hij onder de naam Tokyo Monorail. Zijn meest recente project is Yesterday, een online archief van afstudeerprojecten. Deze spreker spreekt Nederlands.

Jaap Knevel nodigt de man uit die hem de fijne kneepjes van het vak leerde; Rijk Boerma. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de VU Amsterdam en heeft een BA in grafisch ontwerp van de Gerrit Rietveld Academie. Rijk heeft meer dan 30 jaar ervaring in wayfinding en bewegwijzeringontwerp. Hij heeft een ruime ervaring met grootschalige projecten in het openbaar vervoer en vliegvelden en ook kleinere, meer gedetailleerde projecten in ziekenhuizen, parkeergarages en kantoren. Zijn clientèle: Schiphol Group, de NS, Metro Amsterdam en Metro Rotterdam, Center Parcs, Wereldhave, en het Erasmus Medisch Centrum. Hij is gastdocent grafisch ontwerp aan AKV| St. Joost Academy. Deze spreker spreekt Nederlands.

De gespreksleider van deze DDW Talk is Olle Lundin. Hij is een communicatiedesigner die is gespecialiseerd in hoe sociale wetenschap kan worden gebruikt als ontwerpbenadering. Momenteel coördineert hij het queer-programma bij het Van Abbemuseum en geeft hij les aan Design Academy Eindhoven.

Meer informatie over de sprekers vind je hier:
Jaap Knevel: www.to-mo.co
www.yesterday.academy
Rijk Boerma: http://www.mijksenaar.com/team/#rijk

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toiletten

Openingstijden

zo 29 okt. 10:00 - 11:00

Colofon

Organized by Dutch Design Foundation

De DDW Talks van de Dutch Design Foundation zijn jouw gids naar de meest toonaangevende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige week vol inspiratie en ook nog eens helemaal gratis.

Begin lekker vroeg aan je DDW-dag! Voordat de exposities openen, kun je vol energie starten met bekende ontwerpers die hun jonge helden voorstellen. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en de nieuwste stromingen in de designwereld te bespreken. Gegarandeerd nieuwe designinzichten!

Een complete lijst van de sprekers vind je hier.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150