Lezing (Engels gesproken) georganiseerd door Dutch Design Foundation

Of het nu gaat om intimiteit, seksualiteit of hoe het is om ouder te worden: ontwerpers spelen een waardevolle rol in het bevragen van taboes, het opzetten van een dialoog en het op de kaart zetten van kwesties. Wij presenteren twee ontwerpers die doen wat ze zeggen.

Tom Loois is een goedlachse duizendpoot en Design Academy alumnus houdt zich bezig met verschillende soorten projecten in even zo diverse vakgebieden. Van het cureren van tentoonstellingen over design, seksualiteit en intimiteit, tot doceren over sociaal engagement op verschillende hogescholen. En van het ontwikkelen van vernieuwende media concepten voor de VPRO, tot aan het realiseren van een ‘auditief-reisbureau’ voor de Nederlandse Spoorwegen.
For Play is een speelse verkenning van de hedendaagse cultuur van erotiek, behoeftebevrediging, lust en verlangen. For Play beslaat het hele terrein, van problematische seks en het voorkomen van seksueel ongenoegen aan de ene kant tot instant seksuele bevrediging via seksspeeltjes en porno aan de andere kant. Deze spreker spreekt Nederlands.

Jon Ho is recent afgestudeerd aan de afdeling Contextual Design aan  Design Academy Eindhoven en heeft het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de "hypernormalisatie" van mannelijkheid in een steeds meer geglobaliseerde en onderling verbonden wereld. Fetishizing Masculinity combineert een verscheidenheid aan onderzoeksmethodologieën die uiteenlopen van academische literatuur tot on-site onderzoek op fetisjistische feesten en is het resultaat van een jaar lang project dat tot doel heeft de rol van populaire cultuur en seksualiteit in de constructie van een hedendaagse mannelijke identiteit in vraag te stellen.
Jonathan Ho, oorspronkelijk afkomstig uit Maleisië, woonde en studeerde in Australië, Finland en recentelijk nog in Nederland, waar hij momenteel woont en werkt.

De gespreksleider van deze DDW Talk is Ioana Stanescu. Zij doceert digitale cultuur en storytelling in het hoger onderwijs en werkt voor VPRO Tegenlicht. Ze heeft een achtergrond in filmwetenschappen.

Meer informatie over de sprekers hier:
Tom Loois: http://www.tomloois.nl/http://www.ddw.nl/en/event/742

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toiletten

Openingstijden

za 28 okt. 10:00 - 11:00

Colofon

Organized by Dutch Design Foundation

De DDW Talks van de Dutch Design Foundation zijn jouw gids naar de meest toonaangevende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige week vol inspiratie en ook nog eens helemaal gratis.

Begin lekker vroeg aan je DDW-dag! Voordat de exposities openen, kun je vol energie starten met bekende ontwerpers die hun jonge helden voorstellen. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en de nieuwste stromingen in de designwereld te bespreken. Gegarandeerd nieuwe designinzichten!

Een complete lijst van de sprekers vind je hier.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150