De bouwtekening van een architect, een handleiding over hoe je een drone overleeft, infographics en boekomslagen: grafisch ontwerp kent vele verschijningsvormen. De experts die we hebben uitgenodigd laten je zien wat grafisch design allemaal nog meer kan zijn.

Grafisch ontwerper Hansje van Halem kreeg erkenning met haar kenmerkende typografie en de geometrische, haast psychedelische illustraties die ze maakt op basis van ingewikkelde patronen. Haar experimenten hebben al geleid tot opdrachten voor een ontwerp in de publieke ruimte, zoals een grenshek bij Schiphol Airport. Het werk van Hansje is opgenomen in de collecties van een aantal musea waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam. Sinds 2017 is Hansje verantwoordelijk voor alle grafische uitingen van het Lowlands festival. Deze spreker spreekt Nederlands.

Hansje van Halem nodigt Cyanne van den Houten uit. Cyanne van den Houten is op zoek naar nieuwe dimensies met New Media Tribes. Als oprichter van TELEMAGIC (een open media-lab) kwam ze onlangs in actie tijdens een beurs rond het paranormale. Met 25 techno-pagans (en magische sensortechnologie) zocht ze daar naar nieuwe manieren om de relatie met jezelf, de ander en het object te versterken. Deze spreker spreekt Nederlands.

De gespreksleider van deze DDW Talk is Olle Lundin. Hij is een communicatiedesigner en zijn specialisatie is het gebruik van sociale wetenschap als ontwerpbenadering. Momenteel co├Ârdineert hij het queer-programma bij het Van Abbemuseum en geeft hij les aan Design Academy Eindhoven.

Meer informatie over de sprekers vind je hier:
Hansje van Halem: http://www.hansje.net/
http://bijzonderecollecties.uva.nl/en/what-s-on/exhibition/modernism.html
Cyanne van den Houten: www.cyannevdh.nl

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toiletten

Openingstijden

vr 27 okt. 10:00 - 11:00

Colofon

Organized by Dutch Design Foundation

De DDW Talks van de Dutch Design Foundation zijn jouw gids naar de meest toonaangevende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige week vol inspiratie en ook nog eens helemaal gratis.

Begin lekker vroeg aan je DDW-dag! Voordat de exposities openen, kun je vol energie starten met bekende ontwerpers die hun jonge helden voorstellen. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en de nieuwste stromingen in de designwereld te bespreken. Gegarandeerd nieuwe designinzichten!

Een complete lijst van de sprekers vind je hier.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150