Kunnen we de samenleving overlaten aan de burgers, of kan design wellicht een rol spelen? Om te begrijpen op welke manier design vorm kan geven aan de samenleving hebben we Nynke Tromp uitgenodigd om een aantal opties met ons te verkennen. Zij heeft Joep Serrarens uitgenodigd om meer te vertellen over duurzame consumptie. 

Nynke Tromp werkt als assistant professor Social Design & Behaviour Change bij de vakgroep Industrial Design van de Technische Universiteit Delft. Tromp is geboeid door het feit dat producten gedragingen veranderen, vaak zonder dat mensen zich er bewust van zijn, en vaak onbedoeld. De centrale vraag in haar onderzoek is: hoe kunnen we deze macht van ontwerp in het voordeel van ons allemaal laten werken en het zo inrichten dat het pro-sociaal gedrag bevordert? Deze spreker spreekt Nederlands.

Joep Serrarens is interactie ontwerper bij Fabrique, een strategisch ontwerpbureau, waar hij samen met bedrijven visies, producten en diensten creĆ«ert voor o.a. voor musea, ziekenhuizen en grote corporates. Voordat hij bij Fabrique ging werken, studeerde Joep Design for Interaction aan de TUDelft. Tijdens zijn master ontwikkelde hij een service die duurzaam consumptiegedrag stimuleert en onderzocht hoe je een collectief belang als duurzaamheid kunt ervaren als een individueel belang.

De gespreksleider van deze DDW Talk is Ioana Stanescu. Zij doceert digitale cultuur en storytelling in het hoger onderwijs en werkt voor VPRO Tegenlicht. Ze heeft een achtergrond in filmwetenschappen.

Meer informatie over de sprekers:
Nynke Tromp: https://www.tudelft.nl/io/over-de-faculteit/persoonlijke-profielen/universitair-docenten/tromp-n/
http://www.reframingstudio.com/nynke-tromp
Joep Serrarens: https://www.linkedin.com/in/joep-serrarens-4156962...

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toiletten

Openingstijden

do 26 okt. 10:00 - 11:00

Colofon

Organized by Dutch Design Foundation

De DDW Talks van de Dutch Design Foundation zijn jouw gids naar de meest toonaangevende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige week vol inspiratie en ook nog eens helemaal gratis.

Begin lekker vroeg aan je DDW-dag! Voordat de exposities openen, kun je vol energie starten met bekende ontwerpers die hun jonge helden voorstellen. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en de nieuwste stromingen in de designwereld te bespreken. Gegarandeerd nieuwe designinzichten!

Een complete lijst van de sprekers vind je hier.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150