Als blockchain en big data zo belangrijk zijn dat ze ons leven omgooien, waarom is het dan zo lastig om je ertoe te verhouden? In dit gesprek doen Richard Vijgen en Superposition een aantal ideeën uit de doeken die relevant zijn voor het informatietijdperk.

Richard Vijgen maakt interactieve datavisualisaties en installaties. Ze kunnen microscopisch klein zijn of zo groot als een gebouw. Daarnaast schrijft hij over digitale cultuur en geeft hij les aan ArtEZ in Arnhem. Zijn Architecture of Radio is een app die alle signalen om je heen zichtbaar maakt. De app gebruikt gegevens van 7 miljoen gsm-masten, 19 miljoen WiFi-routers en honderden satellieten. Hij was ook betrokken bij de Whitespots app. Deze spreker spreekt Nederlands.

Richard Vijgen nodigt Superposition uit. Superposition is een innovatieve design studio waar interactieve ervaringen worden gemaakt. Wij geloven dat kunst, technologie, code en design allemaal middelen zijn waarmee we complexe concepten, informatie, data, processen en systemen tastbaar en menselijker kunnen maken. We experimenteren met technologieën en verbeteren ze om het publiek op het niveau van hun emoties aan te spreken. Superposition werd in 2016 opgericht door Bram Bogaerts en Robin Smits. Deze spreker spreekt Nederlands.

De gespreksleider van deze DDW Talk is Olle Lundin. Hij is een communicatiedesigner die is gespecialiseerd in hoe sociale wetenschap kan worden gebruikt als ontwerpbenadering. Momenteel coördineert hij het queer-programma bij het Van Abbemuseum en geeft hij les aan Design Academy Eindhoven.

Meer informatie over de sprekers vind je hier:
Richard Vijgen: http://www.richardvijgen.nl/
http://white-spots.net/
Superposition: https://superposition.cc/

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toiletten

Openingstijden

di 24 okt. 10:00 - 11:00

Colofon

Organized by Dutch Design Foundation

De DDW Talks van de Dutch Design Foundation zijn jouw gids naar de meest toonaangevende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige week vol inspiratie en ook nog eens helemaal gratis.

Begin lekker vroeg aan je DDW-dag! Voordat de exposities openen, kun je vol energie starten met bekende ontwerpers die hun jonge helden voorstellen. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en de nieuwste stromingen in de designwereld te bespreken. Gegarandeerd nieuwe designinzichten!

Een complete lijst van de sprekers vind je hier.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150