Lezing (Engels gesproken) georganiseerd door Dutch Design Foundation

‘Shit, blender stuk! Moeten we een nieuwe kopen?’ Zou jij je huishoudelijke producten liever zelf maken of ga je ze liever kant en klaar in de winkel halen? Praat mee in deze discussie over gebruiksstandaarden, productiecycli, materiaalkeuzes en transport!

Jesse Howard is een ontwerper / onderzoeker die is gevestigd in Amsterdam. Zijn focus ligt bij het maken van objecten die de vaste relatie tussen designers, fabrikanten en gebruikers bevragen. Daaruit vloeit voort dat zijn ontwerpen speculeren over nieuwe maaksystemen. Jesse heeft samengewerkt met Intrastructures en Kirschner 3D, en heeft workshops gepresenteerd op Thingscon en Casa Jasmina van Arduino. Hij onderzoekt momenteel alternatieve benaderingen van de productie van alledaagse dingen via het doorlopende samenwerkingsplatform Hacking Households. Deze spreker spreekt Engels.

Luc Kikkert is sinds 2011 Procurement Manager bij Koninklijke Auping bv. Hij gooit het inkoopproces van de Nederlandse beddenfabrikant volledig over een andere boeg. Zijn belangrijkste uitgangspunt: bij samenwerkingen met partners in de keten niet uitgaan van kosten, maar duurzaamheid en gezamenlijke groei vooropstellen. Mede daardoor kan hij meerdere wapenfeiten op zijn naam schrijven. Zo is de voorraad met 80% gereduceerd, heeft Auping nu één centrale productielocatie, is het aantal leveranciers afgenomen en zijn inkopers anders gaan denken. Bij Auping heeft hij één duidelijke missie: het bedrijf volledig circulair laten opereren. Deze spreker spreekt Nederlands.

De gespreksleider van deze DDW Talk is Olle Lundin. Hij is een communicatiedesigner die is gespecialiseerd in hoe sociale wetenschap kan worden gebruikt als ontwerpbenadering. Momenteel coördineert hij het queer-programma bij het Van Abbemuseum en geeft hij les aan Design Academy Eindhoven.

Meer informatie over de sprekers vind je hier:
Jesse Howard: http://www.intrastructures.net/Intrastructures/About_-_what_we_are..html, http://www.kirschner3d.nl/, http://2015.thingscon.com/

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toiletten

Openingstijden

ma 23 okt. 10:00 - 11:00

Colofon

Organized by Dutch Design Foundation

De DDW Talks van de Dutch Design Foundation zijn jouw gids naar de meest toonaangevende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige week vol inspiratie en ook nog eens helemaal gratis.

Begin lekker vroeg aan je DDW-dag! Voordat de exposities openen, kun je vol energie starten met bekende ontwerpers die hun jonge helden voorstellen. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en de nieuwste stromingen in de designwereld te bespreken. Gegarandeerd nieuwe designinzichten!

Een complete lijst van de sprekers vind je hier.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150