’s Ochtends de trein nemen, een pakketje versturen, naar de stembus gaan of zelfs een vlieghuig boarden; allemaal dragen ze bij aan hoe jij jouw leven ervaart. In hoeverre zou design daarin sturend moeten zijn? Harald Lamberts van Essense vertelt over zijn ervaringen.

Harald Lamberts, directeur en oprichter van Essense: “Bij Essense doen wij er alles aan om diensten te ontwerpen die waarde creëren voor onze cliënten, hun klanten en de samenleving. Ons hybride team, dat bestaat uit denkers en makers en is gevestigd in Amsterdam en Eindhoven, werkt samen met het team van de cliënt om te komen tot het allerbeste in gebruikerservaring. Dat doen we door ze te begeleiden vanaf het doel tot aan de oplossing. We gebruiken daarbij een benadering in drie stappen: 1. Waar ligt de focus? 2. wat gaan we maken? 3. Hoe willen we de wisselwerking vormgeven? Onze cliënten zijn verkoop- en marketingafdelingen of IT-teams. Ons groeiende portfolio beslaat verschillende sectoren en bedrijfstakken.” Deze spreker spreekt Nederlands.

Harald Lamberts nodigt Gordon Tiemstra, medeoprichter van het ontwerpbureau Afdeling Buitengewone Zaken uit. Hij studeerde Industrial Design aan de Technische Universiteit Eindhoven. Naast zijn werk voor Afdeling Buitengewone Zaken richtte hij het modemerk Teym op.
Afdeling Buitengewone Zaken is een Rotterdams ontwerpbureau. Ze helpen organisaties bij het omzetten van visies en ideeën in concrete producten, diensten en ervaringen. Hun aanpak wordt gekarakteriseerd door te doen, in plaats van erover te praten, het hele ontwikkelingsproces te begeleiden, van onderzoek tot ontwerp. Deze spreker spreekt Nederlands.

De gespreksleider van deze DDW Talk is Olle Lundin. Hij is een communicatiedesigner die is gespecialiseerd in hoe sociale wetenschap kan worden gebruikt als ontwerpbenadering. Momenteel coördineert hij het queer-programma bij het Van Abbemuseum en geeft hij les aan Design Academy Eindhoven.


Meer informatie over de sprekers vind je hier:
Essense: http://essense.eu/about-us/
http://www.ddw.nl/en/event/1231
https://nl.linkedin.com/company/essense---relevant-innovation
Afdeling Buitengewone Zaken: http://www.afdelingbuitengewonezaken.nl/

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toiletten

Openingstijden

zo 22 okt. 10:00 - 11:00

Colofon

Organized by Dutch Design Foundation

De DDW Talks van de Dutch Design Foundation zijn jouw gids naar de meest toonaangevende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige week vol inspiratie en ook nog eens helemaal gratis.

Begin lekker vroeg aan je DDW-dag! Voordat de exposities openen, kun je vol energie starten met bekende ontwerpers die hun jonge helden voorstellen. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en de nieuwste stromingen in de designwereld te bespreken. Gegarandeerd nieuwe designinzichten!

Een complete lijst van de sprekers vind je hier.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150