Naarmate het ontwerp evolueert, dringen ontwerpers aan op nieuwe uitdrukkingswijzen. Beelden en de vaardigheid om ze te lezen staat steeds meer centraal in onze tijd, hoe verandert dat de positie van wat een ontwerper doet? Is het belangrijker om kritisch denken te maken dan kritisch denken? In deze DDW zullen Talk Ruben Pater en Márton Kabai hun gedachten delen over het potentieel van de rol van de ontwerper. 

Onder de naam Untold Stories vertelt Ruben Pater in beeld over geopolitieke kwesties. Zijn eerste boek The Politics of Design (BIS Publishers, 2016) geldt wereldwijd als leidraad voor designers die op zoek zijn naar een meer verantwoordelijke visuele communicatie. Hij begon zijn loopbaan in dienst van een aantal grafisch ontwerpstudio’s, in de jaren tussen 2000 en 2013. Momenteel geeft hij les aan zowel de bachelor en de master grafisch ontwerpen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Deze spreker spreekt ook Nederlands.

Ruben Pater nodigt Márton Kabai uit. Márton Kabai (Hongarije) is een grafisch ontwerper die zich heeft gevestigd in Den Haag. Hij gelooft in een onderzoeksgedreven, post-disciplinaire langzame en persoonlijke ontwerppraktijk. In zijn werk, dat verschillende media beslaat, probeert hij verborgen concepten zichtbaar te maken, ideologieën en overtuigingen van hun mysterie te ontdoen, en vooroordelen en fixaties bloot te leggen die ten onrechte worden opgevat als wettelijke, vaststaande waarheden. Deze spreker spreekt Engels.

De gespreksleider van deze DDW Talk is Emma Lucek, een onderzoeker en ontwerper die afgestudeerd is aan Design Academy Eindhoven. Ze werkt bij architectenstudio’s in Istanboel en Warschau en doet onderzoek naar stedenbouw en stedelijke cultuur.

Meer informatie over de sprekers:
Ruben Pater: www.untold-stories.net
Het boek The Politics of Design kun je hier vinden: https:/issuu.com/bis_publishers/docs/the_politics_of_design
Márton Kabai: www.martonkabai.com

Locatie

Entresol
Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang)
5617AB Eindhoven

Strijp Area

Toiletten

Openingstijden

za 21 okt. 10:00 - 11:00

Colofon

Organized by Dutch Design Foundation

De DDW Talks van de Dutch Design Foundation zijn jouw gids naar de meest toonaangevende ontwerpers en innovatieve makers. Een geweldige week vol inspiratie en ook nog eens helemaal gratis.

Begin lekker vroeg aan je DDW-dag! Voordat de exposities openen, kun je vol energie starten met bekende ontwerpers die hun jonge helden voorstellen. In de middag worden een denker en een maker uitgenodigd om hun ervaringen te delen en de nieuwste stromingen in de designwereld te bespreken. Gegarandeerd nieuwe designinzichten!

Een complete lijst van de sprekers vind je hier.

E-mail: talks@dutchdesignfoundation.com
Website: http://www.ddw.nl
Telefoon: +31 (0)40 2961150