Het Zuiderzeemuseum vertelt het verhaal van het leven rond de Zuiderzee omstreeks 1900. Om de waarde van dit erfgoed voor het heden aan te tonen, nodigt het museum al jarenlang ontwerpers uit om voorwerpen te maken die geïnspireerd zijn op het Zuiderzee-verleden. Dit jaar is daarin een nieuwe stap gezet; de ambachtsmensen van het museum zijn partner van de ontwerpers en voeren de ontwerpen zelf uit.

Een van de resulterende objecten, de Faceboat, wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens Dutch Design Week 2017. Maki Suzuki van ontwerperscollectief Åbäke daagde de ambachtsmensen uit om hun ambachten te combineren tot één object. Het resultaat is een combinatie van verschillende soorten kennis, vaardigheden, schoonheid en humor. De boot verwijst naar de makers, materialen, technieken en vormen die horen bij de Zuiderzee.

De Faceboat is onderdeel van de tentoonstelling Studio ZZM. Dit project benadert het Zuiderzeemuseum als een studio, waar ambachtelijke expertise wordt geherinterpreteerd en ideeën en kennis worden uitgewisseld. Zes creatieve ontwerpers werden gevraagd om met de ambachtsmensen van het museum nieuw werk te creëren. Het werkproces en de andere resultaten van deze wisselwerking zijn t/m 6 mei 2018 te zien in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Deze presentatie maakt deel uit van het crafts center HOW&WOW van Crafts Council Nederland, het platform voor hedendaags ambacht.

åbäke
Luna Suzuki Ståhl
Ineke van der Sommen
Karin Klouwers
Jaap Boers
Wilma Sonnemans
Ron Annes
Rob van Kaam
Johan Peerdeman
Lobke Slijkhuis
Herman Eijhusen
Laurent Bard

Deze locatie is onderdeel van het DDW Ticket, een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties én DDW Music (m.u.v. de Specials)

Meer info & Tickets

Locatie

Veem, floor 2
Torenallee 80, floor 2
5617BE Eindhoven

Map No. 14


Strijp Area

Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 18:00
zo 22 okt. 11:00 - 18:00
ma 23 okt. 11:00 - 18:00
di 24 okt. 11:00 - 18:00
wo 25 okt. 11:00 - 18:00
do 26 okt. 11:00 - 18:00
vr 27 okt. 11:00 - 18:00
za 28 okt. 11:00 - 18:00
zo 29 okt. 11:00 - 18:00

Colofon

Organized by Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum probeert hedendaagse kruisbestuiving tussen beproefd vakmanschap en modern design te laten plaatsvinden door moderne designers aan traditionele ambachten te koppelen. Hierdoor zijn er in het museum naast de historische collecties, verfrissende voorbeelden te zien van actueel Dutch Design dat gestoeld is op eeuwenoude tradities.

Het museum geeft jaarlijks opdrachten aan kunstenaars en ontwerpers om kennis uit het museum verder te ontwikkelen tot nieuwe inzichten en deze toe te passen. Studio ZZM legt (opnieuw) verbindingen tussen heden en verleden, tussen designers en ambachtsleermeesters, tussen het buiten- en het binnenmuseum, tussen objecten uit de collectie en hedendaagse designobjecten en tussen Nederland en de wereld.

Studio ZZM is een samenwerkingsproject met de Design Academy Eindhoven en curatoren Jan Boelen en Evelien Bracke.

E-mail: info@zuiderzeemuseum.nl
Website: http://www.zuiderzeemuseum.nl
Telefoon: +31 (0) 228 35 11 11