Het internet is overal. Losgezongen van de website en het beeldscherm dringt het door in onze gedachten, in onze lichamen en in alles wat ons omringt. Digitaal en fysiek vallen steeds meer samen maar wat doet dit met onze beleving en hoe verbeelden we de nieuwe, uitgebreide realiteit? Hierover gaat Materialising the Internet, in MU van 6 oktober tot en met 12 november.

Ruim twintig internationale kunstenaars en ontwerpers maken het internet tastbaar. Ze vertalen virtuele verhoudingen naar real life, gaan aan de haal met de digitale weergave van de werkelijke wereld en demonstreren daarmee het onbevattelijke feit dat beide sferen niet langer gescheiden zijn.

Koop bij MU een kraslot met kans op wel vijfentwintigduizend volgers of neem een nostalgische tour door de geschiedenis van Geocities– toen alles nog overzichtelijk was. Laat het aura lezen van je smartphone of geef je over aan het opwindende 3D-proza van het additivistische kookboek. Sociaal, absurd, kritisch, formeel of metaforisch hebben de werken ten minste twee dingen gemeen: een scherpe analyse van onze tijd en de hartverscheurende tijdelijkheid van onze perspectieven op een vooralsnog onvoorstelbare toekomst.

Deelnemende kunstenaars: Morehshin Allahyari, Jip de Beer, Dennis de Bel, Joshua Citarella, Alyssa Davis & Moises Sanabria (ART404), Dries Depoorter, Julien Deswaef, Antonio Esparza, Tom Galle, Mieke Gerritzen, Joey Holder, Matthew Hollings, Michelle Kasprzak, Kuang-Yi Ku, Jan Robert Leegte, Jeroen van Loon, Lauren McCarthy, Kyle McDonald, Brenna Murphy, Roel Roscam Abbing, Matthew Plummer Fernandez, Daniel Rourke, Brad Troemel, Clement Valla, Richard Vijgen, Valerie van Zuijlen.Curators: Nadine Roestenburg & Angelique Spaninks

Te zien: 6 oktober - 12 november 2017

Locatie

MU
Torenallee 40-06
5617BD Eindhoven

Map No. 29


Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, WiFi, Ook na 18.00 uur open, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 18:00
zo 22 okt. 11:00 - 18:00
ma 23 okt. 11:00 - 18:00
di 24 okt. 11:00 - 18:00
wo 25 okt. 11:00 - 18:00
do 26 okt. 11:00 - 18:00
vr 27 okt. 11:00 - 18:00
za 28 okt. 11:00 - 18:00
zo 29 okt. 11:00 - 18:00

Colofon

Curator: Nadine Roestenburg & Angelique Spaninks
Tentoonstellingsontwerp: MU
Grafische vormgeving: HeyHeydeHaas
Dank aan: Ministerie van OCW, Provincie Noord-Brabant, Stichting Cultuur Eindhoven

Organized by MU Artspace

MU is een onderzoekend presentatie platform in een rijk internationaal netwerk van creatieve makers die met elkaar de liminale ruimte definiëren tussen wat kunst is en wat kunst kan zijn.

MU initieert, produceert en presenteert bij voorkeur nieuw werk en omringt dit met een uitgebreid interdisciplinair randprogramma voor een breed en met name jong publiek. Daarbij staat kennismaking met, begrip voor, verdieping van en hands-on eigen ervaring met het maken van kunst voorop.

MU is nieuwsgierig naar talent en daagt talenten uit nieuwsgierig te zijn.

MU geeft ruimte aan artistieke research & development van kunstenaars en ontwerpers en helpt hen zich internationaal te profileren.

MU is gevestigd in een voormalige Philipsfabriek op Strijp S in Eindhoven.

E-mail: nadine@mu.nl
Website: http://www.mu.nl
Telefoon: +31402961663