Collectie & Community Social label

by Petra Janssen (Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone)

Designcollectie gemaakt door toonaangevende ontwerpers en mensen die niet zo makkelijk aansluiting vinden op de arbeidsmarkt. Aantrekkelijke producten waarbij de verbeelding de afstand tot de arbeidsmarkt verkleint, gewerkt wordt aan nieuwe oplossingen voor werken en samenleven. Via het maken, ontstaan nieuwe uitwisselingen tussen diverse maatschappelijke groepen. Via debat en onderzoek werken we aan de inclusieve wereld waaraan iedereen naar vermogen meedoet en betekenisvol werken en leven centraal staan. Alle Social label-producten zijn tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven te zien en te koop. In ‘s-Hertogenbosch is het Werkwarenhuis, met designshop en social designlab van Social label.

Ontwerpen van arbeid

Social label is een landelijk platform dat ontwerpers, wetenschappers, bestuurders, ondernemers, publiek, makers en begeleiders samenbrengt voor een inclusieve wereld. Een grote groep mensen kan steeds moeilijker meedoen of dat nu komt vanwege een fysieke beperking, psychische aandoening of factoren zoals leeftijd. Social label ontwerpt voor deze mensen productlijnen op maat i.s.m. toonaangevende ontwerpers zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen en waardevol werk krijgen dat gezien wordt. Via designproducten benutten we de kwaliteiten van mensen in een aansprekende omgeving voor nieuwe kansen. Zie ook de publicatie "Design Works” waarin, de methode, ervaringen uit de praktijk en input van de Ronde Tafels en Publiekscolleges met wetenschappers zijn opgetekend: http://www.sociallabel.nl/shop/product/design-work...

Nieuwe producten en partnerships

Alle producten samen vormen samen het social duurzame huis dat we geleidelijk aan bouwen i.s.m. ontwerpers en werkplaatsen.Naast de Social label productlijnen > HOUT (meubels) met Piet Hein Eek > VAAS met Roderick Vos >VEEG (bezems) met Dick van Hoff >MASK (sierkussens) met Marc Mulders en >STILL (stiltekast) met Haiko Meijer >KOM (verhalend servies) met Edwin Vollebergh (Studio Boot) >SCHORT met Borre Akkersdijk (ByBorre) > LICHT (lampen en kandelaars) met Kiki van Eijk en WARM (vilten stolp) met Edward van Vliet, presenteren we op 22 oktober de nieuwe productlijn met ontwerpduo Kranen/Gille voor werk-/ontwikkelbedrijf WeenerXL ’s-Hertogenbosch en nieuwe partnerships tussen bedrijven en werkplaatsen in Tilburg en Helmond.

Op 22 oktober zondagochtend 11.00 uur presenteren we in de fabriek van Piet Hein Eek weer een nieuwe Social label met WeenerXL, werk-ontwikkelbedrijf van de gemeente 's-Hertogenbosch en ontwerpduo Kranen & Gille. Ook kondigen we nieuwe partnerships tussen zorg organisaties, bedrijven en ontwerpers aan. Aanmelding via events@sociallabel.nl.

Lecture 'Design Works' over het ontwerpen van arbeid en impact. Op 22 oktober zondagmiddag om 15:00 uur. Aanmelding via events@sociallabel.nl.

Locatie

Piet Hein Eek
Halvemaanstraat 30
5651BP Eindhoven

Map No. 1


Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Ook na 18.00 uur open, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 10:00 - 21:00
zo 22 okt. 10:00 - 21:00
ma 23 okt. 10:00 - 21:00
di 24 okt. 10:00 - 21:00
wo 25 okt. 10:00 - 21:00
do 26 okt. 10:00 - 21:00
vr 27 okt. 10:00 - 21:00
za 28 okt. 10:00 - 21:00
zo 29 okt. 10:00 - 18:00

Overige activiteiten

Opening - Presentatie Social label Collection & Community
zo 22 okt. 10:30 - 13:00
Opening - Lecture 'Design Works' over het ontwerpen van arbeid en impact.
zo 22 okt. 15:00 - 16:00

Colofon

Curator: Petra Janssen (Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone)
Tentoonstellingsontwerp: Social label
Grafische vormgeving: Studio Boot
Teksten: C-mone
Fotografie: Petra Janssen (Studio Boot)
Film: Fullframe

Organized by Social Label

ARBEIDSTROTS, VREUGDE EN VRIJHEID

VIA VERBEELDING, COMMUNICATIE EN DESIGN DENKEN EEN NIEUW SYSTEEM ONTWERPEN WAARIN DE KWALITEITEN VAN MENSEN EN WAARDEN ALS ARBEIDSTROTS EN EIGEN WAARDE CENTRAAL STAAN. HET WERKWARENHUIS IS NAAST SHOP, RESTAURANT ONTWERPEND LAB WAAR WE IN VRIJHEID WERKEN AAN HET EXPERIMENT VOOR EEN NIEUWE KIJK OP WERK EN MEEDOEN. OP NAAR EEN MENSGERICHTE ECONOMIE DIE NIEMAND AAN DE KAN LAAT STAAN. WWW.SOCIALLABEL.NL

E-mail: mail@sociallabel.nl
Website: http://www.sociallabel.nl
Telefoon: (06) 1269 64 17