Meer dan ooit heeft de jongste generatie ontwerpers twijfel tot hun instrument gemaakt. Door te vragen en te blijven vragen komen de noodzakelijke nieuwe perspectieven boven water. Door fundamenteel nieuwsgierig te zijn naar ieder aspect in de totstandkoming, verspreiding, gebruik en perceptie van een product is het wellicht mogelijk om een kern bloot te leggen. Onder de noemer ‘Mined’ richt Design Academy Eindhoven dit jaar het vizier op het fundamentele karakter van het onderzoek en van de synthese in het gerealiseerde werk: het resultaat van denken (mind), eigen maken (mine) en opdiepen (mined).

Telkens blijken de studenten de contouren van vakgebied opnieuw te tekenen, en geven ze een actuele invulling aan de betekenis die design voor de samenleving heeft. De projecten maken de opbrengst van het graafwerk zichtbaar, navoelbaar, begrijpelijk, urgent. Als de mijnwerkers van de 21ste eeuw brengen zij in hun afstudeerwerk de brandstof voor een nieuwe samenleving bovengronds.

Deze locatie is onderdeel van het DDW Ticket, een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties én DDW Music (m.u.v. de Specials)

Meer info & Tickets

Locatie

De Witte Dame
Emmasingel 14, entrance floor 3
5611AZ Eindhoven

Map No. 51


Central Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 13:00 - 18:00
zo 22 okt. 11:00 - 18:00
ma 23 okt. 11:00 - 18:00
di 24 okt. 11:00 - 18:00
wo 25 okt. 11:00 - 18:00
do 26 okt. 11:00 - 20:00
vr 27 okt. 11:00 - 20:00
za 28 okt. 11:00 - 20:00
zo 29 okt. 11:00 - 18:00

Colofon

Curator: FormaFantasma
Grafische vormgeving: Joost Grootens

Organized by Design Academy Eindhoven

Design Academy Eindhoven leidt designers op, in de breedste zin van het woord. We geven onze studenten geen les, maar zijn eerder een platform voor hun ontwikkeling. Onze visie is dat een ontwerpopleiding draait op het bieden van vrijheid, waarbij het individu gestimuleerd wordt om nieuwsgierig te zijn, te experimenten, te discussiëren, te bekritiseren en te ontdekken. Thinking through making - leren door te maken - is daarom een belangrijk aspect van onze educatie, waarbij in dat proces ontwerpen gemaakt worden.

Om creatieve samenwerking en profesionele experimenten te voeden, zijn de afdelingen binnen de school gericht op menselijke activiteiten. De afdelingen (departments) hebben een focus - zoals ruimte of identiteit - die de grenzen van conventionele design disciplines doen vervagen. Binnen de afdelingen worden studenten aangemoedigd om kennis, maak-methoden en ambachten te gebruiken en te delen in hun ontwerpproces. Interdisciplinair werken geeft nieuwe perspectieven - en dus de mogelijkheid om alternatieven te bieden aan bestaande problemen.

Ondanks de gevarieerde talenten, achtergronden en interesse van studenten - wat terug te zien valt in de ontwerpen die ze maken - hebben al onze studenten iets gemeen: nieuwsgierigheid en gedrevenheid. Ze zijn nieuwsgierig om de wereld te ontdekken en nieuwe dingen te zien en te proberen. Tegelijkertijd zijn ze gedreven om iets met deze nieuwsgierigheid te doen - te gaan maken, creëren en de wereld te veranderen. DAE designers zijn niet in te delen in hokjes: ze maken gebruik van hun nieuwsgierigheid en gedrevenheid om hun creativiteit te ontdekken, een nieuwe ambacht te leren, om natuurkunde of geneeskunde te begrijpen en zo te ontwerpen. Op Design Academy Eindhoven bieden we onze studenten de ingrediënten aan om die honger te stillen en om zelfvoorzienende, zich blijvend ontwikkelende designers te worden.

E-mail: info@designacademy.nl
Website: http://www.designacademy.nl
Telefoon: +31 (0) 40 2393939