Atelier NL verzamelt al sinds 2010 ‘wild’ zand van duinen, stranden, rivieren, bergen en steengroeves om dit om te smelten in glas. Voor hun meest recente project ‘To See a World in a Grain of Sand’ roept Atelier NL de wereldgemeenschap op om zand te verzamelen en naar hen op te sturen. Doel: hun droom – de hele wereld in kaart brengen in natuurlijk glas – te verwezenlijken. Aan de hand van dit project worden methodes voor het maken van glas en de rol van lokaal zand als materiaal opnieuw onderzocht.

Als ambassadeur van DDW 2017 vergroot Atelier NL de reikwijdte van hun werk, dat op twee exposities te zien zal zijn. Ze openen de deuren van hun atelier in de Bergmannkerk (Hallenweg), waar de wereld van zand in glas wordt uitgebeeld. Hier is een indrukwekkend overzicht te zien van zand uit de hele wereld. Je kunt hier je eigen zandmonsters inleveren en meer te weten komen over het procédé waarmee zand wordt omgezet in glas.

In het Veemgebouw (Strijp-S) kun je de wereld van zand ontdekken aan de hand van de verhalen van de mensen die dit zand hebben ingestuurd. Een filminstallatie laat je meeslepen door de persoonlijke verhalen over zand van Nederland tot Australië en verder.

Op vrijdag 27 oktober presenteren Atelier NL & MU een symposium over het onderwerp The Abundance and Scarcity of Sand (De overvloed en schaarste aan zand, locatie MU). Behalve de onthulling van hun wereldkaart brengt Atelier NL bovendien, speciaal voor DDW, de derde editie van hun ZandGlas-lijn uit: een prachtige set glaswerk, gemaakt van zand uit de Brabantse Duinen. Het werk van Atelier NL is ook te zien op de volgende exposities van DDW: Dutch Design Awards (Veemgebouw), New Icons (Kazerne) en The World is my Playground (Sectie-C).

Ga naar aworldofsand.com om jouw eigen zand in te sturen en onderdeel uit te maken van dit wereldwijd project.

Locatie

Atelier NL
Bergmannstraat 76
5615KG Eindhoven

Map No. 44


Central Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, WiFi, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 18:00
zo 22 okt. 11:00 - 18:00
ma 23 okt. 11:00 - 18:00
di 24 okt. 11:00 - 18:00
wo 25 okt. 11:00 - 18:00
do 26 okt. 11:00 - 18:00
vr 27 okt. 11:00 - 18:00
za 28 okt. 11:00 - 18:00
zo 29 okt. 11:00 - 18:00

Colofon

Curator: Atelier NL
Tentoonstellingsontwerp: Atelier NL
Grafische vormgeving: Hey Hey Hey de Haas
Teksten: Liz Holland & Jessica Slipp
Fotografie: Blickfänger
Film: Blickfänger
Dank aan: BankGiro Loterij Fonds & Dutch Design Week

Organized by Atelier NL

Atelier NL heeft als passie het delen van de wonderen van alledaagse dingen die normaliter over het hoofd worden gezien. Door alledaagse mensen bij hun proces te betrekken, wil Atelier NL het publiek stimuleren om de rijkdom van de lokale omgeving te waarderen en zich meer te vereenzelvigen met hun omgeving.

Als ambassadeur van DDW 2017 vergroot Atelier NL met dit meest recente project de reikwijdte van hun werk. "We zien dit als het perfecte moment om al ons onderzoek en al onze experimenten samen te brengen in een grootschaliger project, waarin we het publiek uitnodigen om met ons samen te werken. Na vele jaren veldwerk en samenwerken met boeren, geologen en wetenschappers vinden we het belangrijk om nu onze methodologie en kennisbank te vergroten.”

Het project 'To See a World in a grain of Sand' is te zien op twee locaties. Naast een bezoek aan hun atelier in de Bergmannkerk (Hallenweg), waar de wereld in glas te zien is, nodigt Atelier NL het publiek uit voor de filmpresentatie in het Strijp-S (Veemgebouw).

E-mail: info@ateliernl.com
Website: http://www.ateliernl.com
Telefoon: 040-7876391