De gemiddelde mens kijkt maar enkele seconden naar een werk, waardoor hij niet stil staat bij de effectieve maaktijd ervan. Acht jonge designers/kunstenaars/denkers/makers willen hier samen de aandacht op vestigen door een interactieve stand waar de toeschouwer opnieuw wordt uitgedaagd. De nadruk van deze presentatie ligt op aantrekkingskracht, participatie en intimiteit en stelt de volgende vragen voorop: ‘Hoe kan je op een groot evenement toch nog de intimiteit bewaren van je werk?’,
‘Hoe trek je de aandacht van mensen als er zoveel verschillende standen zijn ?’, en vooral: ‘Hoe laat je mensen dan langer dan de gebruikelijke seconden naar je werk kijken?’

Zonder toeschouwer kan de maker niet verder. Hij heeft altijd het publiek nodig, mensen die graag kijken, met liefde voor het object of het concept. In deze installatie moet het publiek eerst handelen voordat het kan zien wat voorheen nog niet zichtbaar was. Zo ontstaat er een symbiose tussen enerzijds maker en kijker en anderzijds tussen werken van verschillende disciplines van KASK: mode, interieur, textiel, autonome vormgeving,…. De disciplines krijgen een nieuwe dimensie omdat de stand non stop transformeert en de kijker uitdaagt.

Sophie Schreinemacher Sophie Schreinemacher Website
Nathan Sagaert Nathan Sagaert Website
Kenji Masson Kenji Masson Website
Brian Naeyaert Brian Naeyaert Website
Amina Saâdi Amina Saâdi Website
Hermine Cooreman Hermine Cooreman Website
Julien de Smet Julien de Smet Website
Magalie Delbeke Magalie Delbeke Website

Deze locatie is onderdeel van het DDW Ticket, een DDW Ticket biedt je negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties én DDW Music (m.u.v. de Specials)

Meer info & Tickets

Locatie

Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617AB Eindhoven

Map No. 28


Strijp Area

Toegankelijk voor mindervaliden, Toiletten, Kidsproof

Openingstijden

za 21 okt. 11:00 - 18:00
zo 22 okt. 11:00 - 18:00
ma 23 okt. 11:00 - 18:00
di 24 okt. 11:00 - 18:00
wo 25 okt. 11:00 - 18:00
do 26 okt. 11:00 - 18:00
vr 27 okt. 11:00 - 18:00
za 28 okt. 11:00 - 18:00
zo 29 okt. 11:00 - 18:00

Colofon

Curator: KASK Label, Katrien Rondelez
Tentoonstellingsontwerp: Laurens Marien
Grafische vormgeving: Ronny Duquenne
Teksten: Katrien Rondelez, Ilse Den Hond, Laurens Marien en Kristel Peters
Fotografie: credits exhibitors
Film: credits exhibitors
Dank aan: Wim De Temmerman, Ilse Den Hond, Laurens Marien, Ronny Duquenne, Katrien Rondelez, Wouter Decorte, Dirk Van Gogh, Milan Verstraete en Kristel Peters

Organized by KASK

KASK Label is een platform dat de nieuwste projecten van design studenten wil presenteren aan het bredere publiek. KASK Label wil het talent van de studenten tonen aan een geïnteresseerd publiek door deel te nemen aan de internationale ontwerpscene. Op een aantal beurzen zullen verschillende bijzondere projecten worden voorgesteld. Hierbij richt KASK Label zich voornamelijk op meer experimentele en interdisciplinaire werken, verrassend ontwikkelde ideeën, onderscheidende vormen.

KASK Label is een initiatief van KASK


De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) en het Koninklijk Conservatorium vormen samen de School of Arts van de HoGent. De school wil getalenteerde en gemotiveerde studenten in contact brengen met excellente pedagogen, actieve kunstenaars, vormgevers en theoretici van kunst en vormgeving. De ontwikkeling van de kunsten, onderwijs en onderzoek binnen een internationale perspectief zijn haar belangrijkste taken.

Het gevarieerde aanbod aan artistieke disciplines die onder het dak van KASK & Conservatorium Gent huizen, garanderen wederzijds inspirerende en relatief open opleidingen. Met het stimuleren van kruisbestuiving komt de school tegemoet aan het toegenomen belang van interdisciplinariteit. Ook worden studenten ingewijd in de talrijke theoretische en artistieke onderzoeksprojecten van onze docenten en onderzoekers.

De verschillende campussen van KASK & Conservatorium liggen in het hartje van Gent. De stad mag bogen op een reputatie binnen de internationale kunstenwereld en is traditioneel erg geliefd bij studenten. Niet alleen vormt dit artistieke klimaat een vruchtbare omgeving voor KASK & Conservatorium, onze onderwijsinstelling neemt er ook actief aan deel met de organisatie van onder meer tentoonstellingen, concerten, festivals, lezingen en film screenings.

E-mail: katrien.rondelez@hogent.be
Website: http://schoolofartsgent.be/
Telefoon: +32477331224