Zoek in programma

en of
en of
en of
tot

Vervoer 2013

01

Foto © Boudewijn Bollmann

DDW 2013
Veel evenementen liggen op loopafstand van elkaar. Vanuit het Centraal Station zijn de TU/e en de locaties rondom het Stadhuisplein en deWitteDame goed te bereiken. Strijp-S en Strijp R liggen op loopafstand van Station Beukenlaan. Geen zin om te lopen? Maak dan gebruik van één van de volgende mogelijkheden om je tussen de verschillende locaties te verplaatsen.


Design Rides
Neem een Design Ride als je in stijl wilt rondrijden door Eindhoven! De Design Rides zijn al zeven jaar het visitekaartje van DDW. 30 speciaal gedecoreerde auto’s, met bizarre objecten op het dak, brengen bezoekers gratis van en naar elke gewenste DDW-locatie in Eindhoven. Je vindt de Design Rides op vier locaties vaste standplaatsen verspreid door de stad: Strijp-S, WitteDame, Stadhuisplein en Piet Hein Eek. Wil je tijdens DDW een taxi bestellen? Bel dan dit nummer: 040 - 218 00 00. Dit hoeft uiteraard niet vanaf de vaste standplaatsen. 
De reguliere uren zijn zaterdag 20 oktober tot en met zondag 28 oktober van 11:00 tot 20:00 uur.
Volvo maakt het mogelijk deze achtste editie gratis aan te bieden.

Fiets en scooter
Alles zien tijdens Dutch Design Week? Huur een fiets of een scooter! Urban Wheelz Center verzorgt speciaal voor Dutch Design Week fietsen en scooters. Deze kunnen op vertoon van een identiteitskaart met creditcard (verplicht, als borg) worden opgehaald en geretourneerd bij de vestiging op Strijp-S of op het Lichtplein, achter deWitteDame. Je kunt van te voren fietsen reserveren door te mailen naar info@urbanwheelzcenter.nl onder vermelding van datum en aantal personen.
Let op: breng de fiets terug naar de locatie waar je hem ook hebt gehuurd.

Speciaal openbaar vervoer 
DDW zorgt samen met MU voor een gratis pendelbus van en naar alle locaties op de passe-partout. De bushaltes vind je bij deWittedame, Stadhuisplein, MU en Klokgebouw. De bus rijdt alle dagen van het evenement vanaf 12.00 uur. Op zondagen, maandag, dinsdag en woensdag tot 18.00 uur. Op zaterdag, donderdag en vrijdag tot 21.00 uur.

P+R Meerhoven
Automobilisten kunnen hun auto parkeren bij P+R Meerhoven en overstappen op de bus richting het stadscentrum. Dat kost € 3,- per dag per auto (eerste 24 uur). De busrit kost € 0,50 per persoon voor een retourrit. P+R Meerhoven bevindt zich ter hoogte van A2/Noord Brabantlaan (afrit 31 Veldhoven) en heeft een ingang via de Sliffertsestraat. Meer info? Kijk op www.eindhoven.nl/PRmeerhoven.

Vliegtuig
Eindhoven Airport heeft een snelle busverbinding die je in maximaal een kwartier op het centraal station brengt. Van daaruit zijn de verschillende locaties van DDW snel te voet, per fiets of met het openbaar vervoer bereikbaar. Met de taxi kan natuurlijk ook: een rit van het vliegveld naar het stadscentrum kost ongeveer € 25,00.

Auto
Eindhoven is makkelijk met de auto te bereiken en te verlaten. Vanuit de richting Amsterdam/Utrecht via de A2, Rotterdam/Tilburg via de A58, Antwerpen via de A67, en vanuit Arnhem/Nijmegen via de A50. Op en rondom Strijp S/T/R terrein en in de binnenstad zijn voldoende betaalde parkeerplaatsen. 

Trein
Wie met de trein naar DDW komt stapt midden in het designgeweld uit. De intercity leidt je naar het centraal station in de binnenstad. Stoptreinen stoppen ook op station Beukenlaan bij Stijp S/T/R. 

NS voordeel-actie
Via de spoordeelwinkel kun je een NS e-ticket dagretour naar Eindhoven aanschaffen. De e-tickets zijn vervolgens bij het Klokgebouw te verzilveren voor een passe-partour die toegang biedt tot alle betaalde hoofdlocaties van DDW. Kijk voor de voorwaarden op www.spoordeelwinkel.nl