Zoek in programma

en of
en of
en of
tot

Praktische informatie voor een bezoek aan DDW

01

Foto © Jeroen van der Wielen

Tips voor een inspirerend bezoek aan DDW 2012

Dutch Design Week biedt een enorm programma vol tentoonstellingen, presentaties, experimenten, seminars, lezingen en workshops, meet ‘n greets, feesten, en plekken waar je kunt eten en drinken . Veel activiteiten duren de volle negen dagen, maar er zijn ook kortlopende activiteiten. Er zijn in totaal meer dan 1800 deelnemers die ongeveer 300 events organiseren op 80 locaties in de stad.

We doen ons best om jullie op de hoogte te houden van alle bijzonderheden van dit enorme aanbod aan inspiratie en jullie zo goed mogelijk uit te leggen waar en hoe je de locaties van je keuze kunt vinden. Wat is er vandaag allemaal te doen en wat is de makkelijkste manier om er te komen? Waar kun je even rustig bijkomen van alle indrukken en waarom moet je absoluut een combiticket kopen? Hieronder vind je alle basisinformatie die je nodig hebt voor een inspirerend bezoek aan Dutch Design Week.

Design Routes
Een aantal specialisten heeft op ons verzoek het programma van dit jaar bestudeerd. De events die ze uitgezocht hebben, vormen samen een thematische Design Route. De routes kun je te voet of op de fiets doen, iedere route duurt een dag. Klik hier voor de Design Routes. 

Area Strijp, Inner City en East
Hoewel er tijdens de week overal in Eindhoven wel design valt te ontdekken, concentreert het grootste deel van het programma zich in drie clustergebieden met elk een eigen karakter. 

Area Strijp S/T/R om te beginnen, herbergt talentvolle en gerenommeerde ontwerpers, de maakindustrie en het bedrijfsleven, en tal van onderwijsinstellingen in een industriële setting met een sterk open studio-karakter. 

Area Inner City spitst zich met bruisende collectieven, culturele instellingen, ambachten en werkplaatsen - veelal onder curatorschap – in de gastvrije omgeving van de Eindhovense binnenstad toe op concept, innovatie en mode.

Area East tot besluit, verrast met opkomende ontwerpers en dynamische collectieven, die met hun hands on-mentaliteit in de experimentele omgeving van designenclave Sectie-C aan de rand van de stad prima tot hun recht komen. 

Info Punten
Er zijn drie officiële Info Punten die je de weg kunnen wijzen en al je vragen kunnen beantwoorden. Je vindt Info Punten bij de uitgang van het Centraal Station (68), bij deWitteDame (35) en het Designhuis en in het Klokgebouw (15). Bij deze Info Punten kun je ook de dagelijkse tabloid krijgen met daarin een overzicht van het programma en de laatste nieuwtjes.

Download de app!
De website van Dutch Design Week en de mobiele versie daarvan zijn handige middelen om alles over een event en het complete programma te weten te komen. Als je het hier niet vindt, dan vind je het nergens.

Heb je en smartphone of een tablet? Download dan gratis de Dutch Design Week app. Dat gaat heel gemakkelijk: ga gewoon gaan naar de website en download de Layar app. Start hem op en zoek Dutch Design Week in GeoLayers. Start de applicatie en je bent klaar om op pad te gaan!

Fietsen huren
Wil je alles zien van de Dutch Design Week? Alle event locaties zijn goed te bereiken op de fiets. Bovendien, je bent pas een ‘a real Dutchie’ als je de fiets pakt. Dus ga een fiets huren of een ‘fun-bike’ of een ander voertuig bij Urban Wheels Center op Strijp-S, locatie Videolab (29) en op het Lichtplein achter deWitteDame (35). Denk er wel aan dat je alleen een fiets kunt huren als je in het bezit bent van een geldige ID en een creditcard.
Je moet de fiets ook terugbrengen naar de plaats waar je hem hebt gehuurd.

MINI Design Rides
Wil je ‘in stijl’ worden rondgereden? De MINI Design Rides vervoeren je naar en van iedere Dutch Design Week locatie. En geloof het of niet: ze zijn gratis! Je vindt de Design Rides bij de volgende taxistandplaatsen: deWitteDame (35), Stadhuisplein (49), Klokgebouw (15) en Piet Hein Eek (01). Vanaf alle andere locaties kun je een MINI Design Ride bestellen; bel dan: + 31 40 2180000. MINI Design Rides rijden dagelijks tussen 11:00 u. en 20:00 uur.  Design Ride is een project van Stadvis Creative Concepts in samenwerking met MINI en Dutch Design Week. Er zijn niet minder dan 30 gloednieuwe MINI Countryman auto’s, die rondrijden met een opvallend ontwerp op hun dak. Alle objecten zijn gemaakt door ontwerpers en gebaseerd op het thema ‘BIG on MINI’.

Tickets en combi-tickets
Alle events tijdens Dutch Design Week zijn gratis tenzij dat anders staat aangegeven.
Om toegang te krijgen tot deze events kun je een kaartje kopen bij de ingang. Sta je niet graag in de rij te wachten? Als je een combiticket koopt, krijg je eenmalig gratis toegang tot de Graduation Show van Design Academy Eindhoven en tot twee tentoonstellingen in het Designhuis: Food Culture en Your Street. Bovendien kun je ook bij het Klokgebouw naar binnen zonder je vooraf in te schrijven en krijg je aantrekkelijke kortingen op boeken bij MU, Onomatopee en andere events. Een combiticket kost 13 euro. Combitickets zijn te koop bij Graduation Show 2012 van Design Academy Eindhoven, het Designhuis, de VVV en in de enige echte DDW Shop in het Klokgebouw.

Openingstijden
Ook al zijn de meeste events open van 11:00 u. tot 18:00 u.,  toch zijn er events die daar vanaf wijken. Op onze website vind je de juiste openingstijden van alle locaties. Hier vind je de openingstijden van grote events. 

Overnachten
Zoek je een leuk hotel voor een paar nachten tijdens Dutch Design Week? Ga dan naar het Best Western Premier ART Hotel Eindhoven – een uniek hotel in een monumentale Philipsfabriek midden in het centrum (Area Inner City). Dankzij een speciaal designteam heeft iedere hotelkamer zijn eigen stijl en atmosfeer zodat de gasten de ruime kamers op een bijzondere manier kunnen ervaren. Meer informatie bij: www.arthoteleindhoven.com

Deel jouw (en onze) Brave New World
Deel je virtuele Brave New World op www.ddw.nl. 
Volg @dutchdesignweek op Twitter en deel je ervaringen via #DDW12.
Dutch Design Week is ook op Facebook: www.facebook.com/dutchdesignweek