Zoek in programma

en of
en of
en of
tot

Klokgebouw informatie 2013

01

Foto © Boudewijn Bollmann

Klokgebouw 2013

Per 1 mei 2013 zullen de nieuwe plannen voor het Klokgebouw hier te vinden zijn. 


Klokgebouw 2012

Voor het Klokgebouw zijn in 2012 nieuwe plannen ontwikkeld. Het Klokgebouw toont tijdens DDW 2012 werk met een focus op industrial design. Dat betekent dat er plaats is voor ontwerpbureaus, maakbedrijven, labels en brands. Voor individuele ontwerpers, pas afgestudeerden en collectieven met werk waarbij het accent ligt op conceptueel ontwerp zijn voormalige kantoorruimtes beschikbaar op een nieuwe locatie op Strijp-S, gebouw SX/Videolab. Klik hier voor meer infromatie over SX/Videolab.

Tarieven

 • € 60/m2  voor opleidingen en kennisinstellingen.
 • € 90/m2 voor ontwerpbureaus, maakindustrie, labels en brands.


De minimale afname is 20 m2.
Prijzen zijn exclusief BTW, per m2 en voor negen dagen.

Faciliteiten


Extra faciliteiten
Nadat je bent goedgekeurd kun je onder het tabje ’Klokgebouw’ in je persoonlijke account extra faciliteiten aangeven, zoals het huren van presentatieblokken, gebruik van een hoogwerker/heftruck, extra verlichting etc. Je kunt je wensen aangeven tot uiterlijk 1 september 2012. Voor vragen stuur een mail naar: klokgebouw@ddw.nl

Inrichting
De kavels in hal 3 en 4 kunnen worden ingericht met blokken. De exposant is verplicht de blokken na gebruik onbeschadigd achter te laten. Er mag niet getimmerd of geboord worden in de blokken en ook verven is niet toegestaan. Tijdelijke bevestiging is wel toegestaan, mits de blokken onbeschadigd worden achtergelaten. De kavels hebben geen tapijt. 
 

Er zijn drie maten blokken beschikbaar:


 • 45 x 45 x 90 cm, kleur wit
  Huur € 50 (excl. btw) per blok 
 • 45 x 90 x 90 cm, kleur wit
  Huur € 60 (excl. btw) per blok 
 • 45 x 90 x 180 cm, kleur wit
  Huur € 70 (excl. btw) per blok 


Licht

Verlichting is boven de kavel aanwezig. De verlichting heeft standaard wit licht. Ook kunnen de lampen naar wens ingericht worden. Alles wat je extra wilt, bijvoorbeeld een andere kleur, meer en/of specifieke verlichting kan bijbesteld worden. Je kunt dit aangeven in je account en je ontvangt vooraf een offerte.
 

Elektra

Elke kavel heeft standaard een 220V aansluiting. Als je meer wilt en/of krachtstroom nodig hebt, kunnen we dit voor je realiseren. Geef dit aan in je account en vergeet niet te zorgen voor eventuele verlengkabels.


Internet
Alle kavels hebben toegang tot het draadloos netwerk. Dit is bedoeld voor normaal gebruik, zoals je mail checken en een website bekijken en dus niet voor het binnenhalen van enorme bestanden. Wil je toch een vaste aansluiting of extra veel bandbreedte gebruiken, dan kunnen we dit voor je regelen. Kosten hiervoor bedragen € 90 (excl. btw), je kunt dit aangeven in je account.
 

Productieteam
Een productieteam is aanwezig om deelnemers te ondersteunen bij vragen en problemen. Je vindt ons in het productiekantoor in hal 1 van het Klokgebouw. 

Ontvangstbalie
Tijdens de opbouw vind je aan de achterkant van het Klokgebouw een balie waar je je meldt als je start met opbouwen. Je kunt hier ook terecht voor de planning van heftruck- of hoogwerkerverhuur. Ook zijn hier deelnemerspassen verkrijgbaar om toegang te verkrijgen tot het pand vóór de reguliere openingstijden. Er zijn maximaal vijf passen beschikbaar per stand. Extra passen kosten € 2,50 per pas.
 

Toiletvoorzieningen
Toiletvoorzieningen zijn beschikbaar tijdens de op- en afbouw en het evenement. De toiletten worden regelmatig schoongemaakt.
 

Catering
Tijdens de opbouw is op donderdag 18 en vrijdag 19 oktober catering aanwezig in het Klokgebouw. De overige dagen kun je terecht bij PopEi (kopse kant Klokgebouw, zijde rondweg) en Caffee Allee (Torenallee, naast kantoor DDW).

Schoonmaak en afvalverwerking
De hallen worden elke dag geveegd en opgeruimd, zodat we de volgende dag weer schoon kunnen beginnen. Vanwege de verzekering mogen wij niet schoonmaken op de stands, maar er zijn stofzuigers, bezems en blik en veger beschikbaar als je zelf aan de slag wilt.
 

Parkeren
Parkeren kan bij het Klokgebouw in de parkeergarage naast het gebouw. De kosten hiervan zijn: € 1/uur, € 5 voor een dagkaart. Elders op het terrein zijn ook parkeerplaatsen, allemaal betaald. 

Openingstijden Klokgebouw

Dagelijks van 11.00 - 18.00 uur. 

Op- en afbouwtijden

Opbouw start woensdag 17 oktober en eindigt vrijdag 19 oktober om 15.00 uur. Het opbouwen van grote stands kan in overleg starten op dinsdag 16 oktober. Opbouwtijden: 09.00 - 18.00 uur.
 

Afbouw: zondag 28 oktober van 18.30 - 21.00 uur en maandag 29 oktober 09.00 - 18.00 uur. Let op: het Klokgebouw sluit zondag 28 oktober om 18.00 uur. 

Afbouwen begint vanwege de veiligheid stipt om 18.30 uur omdat eerst alle bezoekers naar buiten geleid moeten worden voordat standhouders naar buiten lopen met producten.

Communicatie
Uiterlijk 1 augustus 2012 dient alle informatie, tekst en beeld in je account te staan. Van 1 augustus tot en met 1 september 2012 zijn de accounts gesloten voor redactie. Na 1 september kun je het account weer aanvullen en bewerken.
 

Verzekering
De organisatie van DDW is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal, schade of letsel aan personen of beschadiging van goederen welke in verband gebracht kunnen worden met de organisatie van DDW. De deelnemer wordt zelf geacht de risico’s die gepaard kunnen gaan met de deelname te inventariseren en te verzekeren. Let er ook op dat bijvoorbeeld laptops en digitale camera’s overdag niet voor het grijpen liggen. Ook voor de avond en nacht adviseren wij deze bezittingen niet in de stand achter te laten. Bij de entree komen lockers te staan waarin je gratis je eigendommen kunt opbergen.Bewaking en beveiliging

Tijdens openingsuren loopt er een evenementenbeveiliger rond. Na sluitingstijd is er cameratoezicht. 
 

Brandweereisen
textiel, papier, karton en plastic

Textiel, papier, karton en plastic zijn brandbare materialen en dienen brandvertragend geïmpregneerd te zijn. Bij brandweercontrole dien je een testdeeltje van het materiaal te overleggen, in geval van twijfel zal dit door de brandweer getest worden met een brandtest.


Houten constructies en opgestapeld hout
Houten constructies en hout dat is opgestapeld kan als brandhaard gevaarlijk zijn. Hout moet brandvertragend worden geïmpregneerd en regelmatig worden be-vochtigd. Verder dient men er voor te zorgen dat er zich tussen de houten materialen geen zwerfvuil kan ophopen.
 

Piepschuimblokken, piepschuimkorrels, schuimrubber en landbouwplastic

Deze materialen zijn snel ontvlambaar en geven chemi-sche gassen af, en mogen daarom niet gebruikt worden. Uitzonderingen zijn de materialen waarvan een certificaat van ontvlambaarheid wordt overlegd.
 

Vluchtige vloeistoffen en gassen

Het is verboden in je kavel vluchtige stoffen en gassen op te slaan.
 

Brandhaspels en brandblussers

Let op de locaties van brandhaspels en brandblussers. In geval van brand deze gebruiken en direct bellen naar de productieleiding aanwezig in het Klokgebouw. Brandhaspels en brandblussers in je kavel moeten worden vrijgehouden.
 

Mocht de brandweer tijdens haar controle je stand/kavel afkeuren, dan valt dat onder je eigen verantwoording en niet onder de verantwoording van de organisatie DDW. Je zult de betreffende materialen uit het gebouw moeten verwijderen.
 
 

Vragen
Toch nog vragen of opmerkingen? Voor vragen over het Klokgebouw kun je contact opnemen met organisatie klokgebouw@ddw.nl.