Tijdens Dutch Design Week (21 -29 okt) komt op het Ketelhuisplein een tijdelijk gebouw van, voor en door mensen: People’s Pavilion. Dit wordt het kloppend hart van World Design Event en dé ontmoetingsplek met een dagelijks programma met lezingen, debatten, workshops en performances. Welk soort plastic is geschikt?


Het pavilion is 100% circulair, gemaakt van geleend materiaal. Eén van de eyecatchers is de plastic gevelbekleding, gemaakt uit gerecycled plastic. Dit wordt ingezameld op Strijp-S.


Types kunststof


Er bestaan heel veel verschillende soorten plastic. Niet alle soorten zijn geschikt. De twee plasticsoorten die we nodig hebben heten HDPE en PP. Omdat we leien willen maken in veel verschillende kleuren, is het belangrijk om bij het inleveren je plastic al op kleur te sorteren.

HDPE en PP hebben een recycle-logo op de verpakking: HDPE2, PP5. Bij twijfel kan je een stukje in water gooien. HDPE en PP zijn de enige kunststofsoorten die drijven.


Voorbeelden van bruikbare kunststoffen


Veel verpakkingen zijn gemaakt van PP of HDPE: shampoo- en wasmiddelflessen, bakjes voor magnetron, yoghurt-, kwark- en boterbakjes, doppen van frisdrankflessen.


Wat kunnen we niet gebruiken? 


- Zachte plasticsoorten (plastic tasjes, zakjes of opblaasbeesten) 

- Wegwerpbestek, plastic bekertjes/bordjes

- Frisdrankflessen


Lever je plastic in! Kom naar het People’s Pavilion Plastic Station aan de Philitelaan op Strijp-S en lever je plastic in. Dat kan elke dag van 12 juli t/m 12 september. Wil je uitleg? Op woensdag en zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur is het station bemand door onze vrijwilligers. Zij sorteren en kunnen meer vertellen over dit prachtige project. Kijk voor meer informatie op de website van World Design Event.