Het Design Works programma concentreert zich op design als middel voor innovatie en ontwikkeling, en legt directe verbindingen met (nieuwe) opdrachtgevers. Tijdens de trainingen van Design Works staat beter ondernemen centraal. Wil je jouw ondernemers capaciteiten verder ontwikkelen? Schrijf je dan nu in voor één van de trainingen van Design Works!


Het Design Works programma is een initiatief van Stichting Cultuur+Ondernemen, Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en Dutch Design Foundation.


​Training 1: Ondernemen in 9 stappen


Donderdag 15 juni 2017, 10:00 – 17:00 uur, kantoor Dutch Design Foundation, Torenallee 22-08, Strijp S, Eindhoven

Trainer: Vicky Fasten
Reguliere prijs: 165 euro, inclusief lunch
Prijs voor (oud) DDW deelnemers & BNO leden: 135 euro, inclusief lunch 

Wil jij meer focus krijgen als ondernemer? In deze masterclass leer je in één dag je onderneming inzichtelijk te maken m.b.v. Business Model Canvas. Met behulp van 9 bouwstenen ga je op een visuele manier aan de slag en ‘zie’ je hoe jouw onderneming is opgebouwd, wat de sterke en minder sterke kanten zijn. Maar ook, wie zijn je klanten? Via welke kanalen bereik je die? Welke kosten moet je maken en wat levert het op? Door met elkaar te brainstormen over mogelijkheden en oplossingen kom je tot nieuwe inzichten en ga je naar huis met een concreet stappenplan.


Training 2: Financieringsmix


Donderdag 22 juni 2017, 14:00 – 16:00 uur, kantoor Dutch Design Foundation, Torenallee 22-08, Strijp S, Eindhoven

Trainer: Alexander Ramselaar
Reguliere prijs: 55 euro
Prijs voor (oud) DDW deelnemers & BNO leden: 35 euro

Financiering blijkt maar al te vaak de bottleneck voor het wel of niet doorgaan van een project. Een tijdrovend proces dat je lang in onzekerheid laat en afleidt van je doel: het realiseren van je ambities! 

In deze training raak je vertrouwd met een integrale aanpak voor het creëren van een stabiele financieringsmix. Alle financieringsbronnen die voor een culturele organisatie relevant zijn, worden in een helder en samenhangend kader bijeen gebracht. Je kunt vooraf vragen indienen, die tijdens de training behandeld worden door een mail te sturen naar alexander@cultuur-ondernemen.nl.


Training 3: De kunst van het onderhandelen


Donderdag 29 juni 2017, 10:00 – 14:00 uur, kantoor Dutch Design Foundation, Torenallee 22-08, Strijp S, Eindhoven

Trainer: Ben Hekkema
Reguliere prijs: 80 euro
Prijs voor (oud) DDW deelnemers & BNO leden: 55 euro

Onderhandelen doe je dagelijks in vele situaties. Gaat het over een overeenkomst, geld of speelt er een conflict? Iedere situatie vergt een andere aanpak of strategie. Deze training legt de nadruk op het oefenen met realistische situaties. Hoe bereid je je voor, hoe kom je over op de ander, welke strategieën kun je inzetten en welke passen bij jou en de situatie? Je krijgt inzicht in wat je valkuilen zijn en hoe kun je jouw onderhandelingscompetenties kunt versterken.


Training 4: Tekst en Beeld


Donderdag 6 juli 2017, 13:00 – 17:00 uur, Kantoor Dutch Design Foundation, Torenallee 22-08, Strijp S, Eindhoven

Trainer: Viveka van de Vliet / Goed Verhaal
Reguliere prijs: 80 euro
Prijs voor (oud) DDW deelnemers & BNO leden: 55 euro

Je bent trots op je ontwerpen waaraan je lang hebt gewerkt, maar hoe laat je dat aan de wereld weten? Hoe vertel je het verhaal over en achter die ontwerpen zonder te wollig te worden, te summier of te langdradig? Kortom: hoe schrijf je een enthousiast, wervend, inhoudelijk scherp verhaal waarin je je visie, werkwijze en informatie over je ontwerpen helder verwoordt?

Goede teksten en pakkend beeld versterken je werk, brengen het tot leven en onder de aandacht bij mogelijke opdrachtgevers, de pers en andere geïnteresseerden. Met voorbeelden, verhalen uit de praktijk, praktische oefeningen en persoonlijke feedback, helpt een professionele tekstschrijver (die ook veel weet van fotografie) je op weg met handige tips en tricks. Handig voor je eigen web- of perstekst in aanloop naar DDW!


Training 5: Presenteer jezelf


Donderdag 7 september 2017, 13:00 – 17:00 uur, Kantoor Dutch Design Foundation, Torenallee 22-08, Strijp S, Eindhoven

Trainer: Antoinette Veneman / Via Veneman
Reguliere prijs: 80 euro
Prijs voor (oud) DDW deelnemers & BNO leden: 55 euro

Om van je studio, ontwerp of label een succes te maken, wordt er tegenwoordig meer van je verwacht dan alleen een goed ontwerp; je moet je werk èn jezelf kort en krachtig kunnen presenteren. Maar hoe maak je duidelijk wat je doet en waarom, wat je boeit en wie je bent. Wie moet je aanspreken en hoe? En wat moet je doen om de aandacht te krijgen en te houden? In een actieve workshop gaan we op zoek naar antwoorden en concreet aan de slag met theorie èn praktijk. Aan het einde van de dag heb je een ijzersterk verhaal voor je volgende (DDW) presentatie.


Kosteloos oriëntatiegesprek met een Cultuur+Ondernemen adviseur


Cultuur+Ondernemen is de ingang naar kennis en ondernemerschap in de cultuur. We zijn er voor culturele organisaties, zelfstandig werkende kunstenaars en creatieven die verder willen, financieel maar ook inhoudelijk. We werken daarom niet alleen samen met de makers en aanbieders maar ook met overheden, fondsen, bedrijven en particulieren. Ons doel? De cultuursector laten floreren!  

Cultuur+Ondernemen komt op verzoek van de Dutch Design Foundation met veel plezier naar Eindhoven om oriëntatiegesprekken te voeren op 8 juni 2017. In een oriëntatiegesprek bespreek je bijvoorbeeld waar je als creatief, zelfstandig werkend kunstenaar of bureau staat en waar je naar toe wilt.  

Mogelijke onderwerpen waarover je met ons kunt sparren zijn o.a.: 

  • Financiering
  • Marktontwikkeling 
  • Ontwikkeling van je loopbaan en ondernemerschapscompetenties    
  • Bestuur en toezicht 

In een kosteloos oriëntatiegesprek bespreken we je vraag, je wens of je probleem en analyseren we samen wat de beste vervolgstap voor jou of je organisatie is. Na je aanmelding neemt Cultuur+Ondernemen contact met je op om het gesprek in te plannen. Op basis van je vraag bepalen we welke adviseur of adviseurs het best aan kunnen sluiten bij de afspraak. De gesprekken vinden plaats op het kantoor van Dutch Design Foundation, Torenallee 22-08, Strijp S, Eindhoven. Mocht je geïnteresseerd zijn in een oriëntatiegesprek maar geen mogelijkheid hebben om op bovengenoemde datum in Eindhoven af te spreken, kijk dan eens op onze site, je kunt altijd een afspraak inplannen op ons kantoor in Amsterdam!   


Tickets